Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Кава з Ефіопії

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Ефіопська кава вирощується і збирається природним шляхом — руками. Кава з Ефіопії є однією з найкращих плантаційних арабік, завдячуючи величезному досвіду вирощування кави в цій частині світу та ідеальному клімату. Ефіопія вважається батьківщиною кавового дерева: говорять, що слово «кава» походить від ефіопської провінції Каффа. Перші плантації в цій країні з'явилися понад 1000 років тому, при цьому тут досі можна зустріти дикі кавові дерева.

У Ефіопії давний роман з кавою. Ще в 10 столітті вважалося, що воїни оромо скочували кулі зі стиглих ягід і несли їх у подорожі як пайок. Пиття кави залишається частиною повсякденного життя в Ефіопії. Кавові церемонії, на яких обсмажують і варять каву – важливий культурний захід. Ефіопи є найбільшим внутрішнім споживачем кави на континенті, а також найбільшим виробником кави в Африці.

Ефіопська арабіка обробляється як сухим, так і вологим методами і, відповідно до стандарту якості, ділиться на тверду і м'яку, де м'яка означає плантаційну каву вищої якості. Плоди сушать на сонці, завдяки чому в зернах з'являються фруктові нотки. Ефіопія сьогодні є важливим експортером арабіки серед африканських країн. Тут ідеальні умови для її вирощування, особливо в районі плато Тана, де арабіка вільно росте в гаях, на фермах і великих плантаціях.

Ефіопська кава має винний аромат і багатий гармонійний смак. Зерна арабіки тут називають лонгберрі і шортберрі. Більше цінуються кавові зерна Longberry за їх винно-пряний смак. Одна з таких плантацій кави — Сідамо. Також ще одна кава з Ефіопії, що є дуже відомою  — Yirgacheffe. Він має виражені чорнично-полуничні ноти, відрізняється відносно низькою кислотністю і середньою консистенцією. Ще один сорт, Ethiopia Mocca, дивує вишуканістю і яскравою шоколадною ноткою. Це одна з найбільш шоколадних арабік. У ній також можна знайти делікатні квіткові та винні нотки.

Вгору
,