Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава Танзанія АА Ol Doniyo | Африка
Від 6 кг – безкоштовна доставка 🚛 📦
Безкоштовний помел перед фасуванням 🔸🔸
SPECIALTY COFFEE. Профіль чашки: узвар, темні ягоди, темний виноград, грейпфрут.
На спекотних, піщаних рівнинах Грегорі-рифту знаходиться одна із прихованих перлин Танзанії: Ол Донійо Ленгай (ol Don-e-yo Len-Ga-iy). Назва походить від мови масаї і перекладається приблизно як «Гора Бога» — дуже відповідне найменування для цього вражаючого моноліту зі скелі та вулканічного попелу.
Ol Doniyo – кава, отримана від кооперативів у найбільш високогірних регіонах Танзанії (Kilimanjaro, Arusha, Ngorongoro, Mbozi, Mbeya & Mbinga) та відібрана командою контролю якості. Ol Doniyo демонструє часто недооцінену повністю промиту каву від дрібних фермерів у стабільній та доступній суміші 82+. Вертикальна інтеграція та закупівля всього врожаю дозволяють постачати Ol Doniyo за доступною ціною, яка сприяє успіху обжарювачів та стійкості виробників.
У цій суміші арабіки присутні сорти Blue Mountain, Bourbon, Kent, SL28. Ягоди збираються вручну. Фермери переробляють вишню на своїх фермах, тому індивідуальні методи обробки варіюються від ферми до ферми. Як правило, вишня подрібнюється за допомогою екопульпи або стандартного гідророзбивача, а потім ферментується. Після ферментації зерна сушать на піднятих грядках протягом 14-20 днів. Після висихання зелені зерна зберігаються протягом 2–3 місяців на кооперативних складах, а потім відправляються на фабрики в Мбозі або Мбінгу, округи на півдні Танзанії, для підготовки до експорту.
Кава з Танзанії має свій особливий смаковий профіль, повний яскравої кислотності, цитрусових та ноток цукрової тростини. Східноафриканська кава в цілому має унікальні якості, зумовлені великою висотою та кліматом. Зазвичай, як і кенійська кава, танзанійська кава яскрава, багата на смак і має винну кислотність, що робить африканські кавові суміші такими затребуваними. Смак – тонкий, з яскравою кислинкою та фруктові, терпкі нотки. Очікуйте, що чашка цієї танзанійської кави буде схожа на ефіопську або кенійську каву (через їхнє загальне походження).