Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Бразильська кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Бразильська арабіка характеризується нотками шоколаду та горіхів, володіє насиченим смаком без помітної кислотності. Висока якість смаку цих зерен — частково заслуга природної сухої обробки. Цей метод як і раніше домінує в Бразилії, хоча використовуються також вологі або змішані методи. Сонячні промені відіграють важливу роль: плоди кладуть на рівні поверхні, зазвичай бетонні, і сушать на сонці, щоб видалити м’якоть і шкіру навколо твердого зерна.

Бразилія по праву вважається кращим кавовим регіоном, це один із найбільших виробників кави. В основному це пов'язано з тим, що країна знаходиться в трьох кліматичних зонах (екваторіальній, субтропічній і помірній), а отже має виняткові умови для вирощування кавових дерев.

Кава з Бразилії вирощується як на невеликих сімейних плантаціях, так і на величезних територіях, де цей процес повністю механізований. Таким чином, бразильська кава — це одночасно промислова кава і високоякісна кава спешелті. Велика частина продукції надходить з штатів Парана, Сан-Паулу, Мінас-Жерайс, Еспіріту-Санту і Баїя.

Кава тут вперше була посаджена в 1720 році, саджанці привезли з Гайани. Почалося все в колонії Пара, потім кавова справа перейшла в колонії Мараньяо, поступово в Сан-Паулу, Міна-Жерайс, Ріо-де-Жанейро, Парана, Еспріта-Санто, Баїя і Пернамбуку. Бразилія спеціалізується в основному на каві Арабіка: бурбон, Мурта, Марагоджип і Ботукату. У даний час найбільшою кавовою провінцією є Сан-Паулу, де виробляється більше половини врожаю світових плантацій кави. Бразильська арабіка росте без затінення, тому кавові плоди можуть дозрівати рівномірно. Кава з Бразилії – зерно виняткової якості.

Бразильська кава заслуговує називатися класичною. Немає нічого зайвого чи відсутнього у її смаку 🙂

Вгору
,