Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Кава Арабіка 100% в зернах

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

У нас Ви можете купити каву свіжого обсмаження! Ми дуже відповідально підходимо до цього питання, фасуємо зерно виключно перед відправкою, щоб у вашій чашці зберігся весь неповторний смак того чи іншого сорту.

Кава Арабіка є сьогодні домінуючим у світі видом – на її частку припадає більше 65% виробництва. Це високоякісні зерна, мають багатий смак і чудовий аромат. Батьківщиною Арабіки вважається Ефіопія, але саме в Аравії араби її вперше заварили як смачний напій. Звідси і назва – арабіка.

Якість кавових зерен має величезне значення для смаку та аромату будь-якого кавового напою. Ми обсмажуємо арабіку у власному цеху, згідно з унікальними для кожного окремого сорту профілем, і відповідаємо за свій продукт. У нашому асортименті більше 30-ти сортів Арабіки, ми точно зможемо задовольнити запити і кавових гурманів, і просто любителів. Кава в зернах свіжого обсмаження від Doppio Coffee – це якість, чудовий смак і доступна ціна.

Говорячи «вишукана кава», у 99% випадків мають на увазі саме високоякісні сорти Арабіки. У число регіонів для гурманів входять Ямайка Блю Маунтин, колумбійський Супремо, Коста-Ріка Тарразу, Гватемала Антигуа й ефіопський Сідамо. Кава Арабіка має величезну сім'ю, з якої вирощуються десятки сортів. Деякі з них відрізняються конкретним регіоном вирощування кави, в той час як інші сорти вирощуються в багатьох регіонах планети.

Арабіка – мерло кави. Славиться м'яким смаком, може бути описана як солодка, легка і повітряна, як гори, з яких вона родом.

Арабіці потрібно близько 7-ми років, щоб повністю дозріти. Найкраще росте в тропічному кліматі навколо екватора. Любить великі висоти, схили пагорбів, тінь інших дерев, але може рости і на рівні моря. Рослина витримує низькі температури, але не мороз. У віці 2-4 роки дає маленькі, білі, ароматні квітки, солодкий аромат яких нагадує запах жасмину. Після обрізки починають з'являтися темно-зелені, як листя, ягоди. Починаючи дозрівати, змінюють колір спочатку до жовтого, а потім світло-червоного і, нарешті до глянцевого, глибокого червоного.

Зерна кави – це, по суті, насіння, яке знаходяться всередині ягід. У ягоді зазвичай 2 зернинки. Урожай збирають, коли вони «вишневі» (темно-червоні / темно-фіолетові). Дозрівають не одночасно, тому ягоди кави краще збирати вручну. Якщо поквапитися, результатом буде погана кава.

Основні відмінності арабіки та робусти:

  • Арабіка слабкіша, містить приблизно вдвічі менше кофеїну, ніж робуста.
  • На смак кава арабіка солодша і м'якша, а робуста більш гірка і жорстка.
  • Арабіка найчастіше має виражену кислинку.
  • Арабіка дорожча, ніж робуста.
  • Робуста більш витривала, тоді як арабіка набагато більш вразлива для шкідників і хвороб.
Вгору
,