Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Кубинська кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Димний запах сигари, різкішні нотки спецій і перцю — усе це пропонує кубинська кава, вона також має типові аромати солодкого шоколаду і горіхів. Один із найвідоміших сортів кави з цього регіону  Куба Серрано. Її вирощують на півдні країни в провінції Сьєрра-Маестра, де створені ідеальні кліматичні та грунтові умови для вирощування арабіки.

Кава була ввезена Хосе Антоніо Хелабертом в 18 столітті. Пізніше французькі колоністи внесли свої власні методи виробництва, і на час кубинської революції 1959 року країна стала вагомим світовим експортером. Утім політичний контекст і націоналізація з часом привели до значного скорочення виробництва. Кавова промисловість Куби сильно постраждала від націоналізації і торгового ембарго США 1960 року. Через це західний світ впродовж декількох поколінь практично не знав, яка на смак кубинська кава. Після краху великих плантацій в 1960-х роках вирощування кави на Кубі сьогодні досить швидко відроджується у вигляді невеликих органічних ферм. Сьогодні Японія і Франція — основні ринки збуту для країни. Уся кава з Куби експортується компанією Cubaexport, яка платить виробникам і переробникам кави регульовану державою ціну.

У Гавані каву подають по-іншому: зазвичай як еспресо з коричневим цукром. Раціонування зумовило створення café con chícharo, суміші кави і підсмаженого нуту. Але напій вторинний стосовно соціальних взаємодій, яким він сприяє. Друзі, колеги і сусіди щодня збираються за чашкою кави, яка є невід'ємною частиною кубинської культури.

Карибський клімат — фактор, який обов'язково потрібно згадати. Часті шторми, урагани, зливи, посухи і навіть випадкові землетруси – кава з Куби вирощується в непростих умовах. У державі, яка не має грошей на реабілітацію і боротьбу зі збитками, надзвичайні погодні ситуації несуть серйозні наслідки для продовольчої безпеки.

Історія Куби доводить, що у неї є потенціал стати великим виробником кави. Любов кубинців до кави передбачає, що це також може бути здоровий споживчий ринок. Але політика і географічні особливості цього тропічного острова перешкоджають максимальному розвитку кавової індустрії. Вкладення в інфраструктуру можуть створити тут величезні перспективи. Об'єднані ресурси, обмін знаннями та доступ до більш широкого ринку можуть пожвавити галузь. А поки, якщо у вас є можливість спробувати кубинську каву – зробіть це. І подумайте про неймовірні зусилля, які принесли її з дерева у вашу чашку.

Немає товарів

Вгору
,