Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Домініканська кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Домініканська кава дивовижно різноманітна. Шість регіонів вирощування в країні — Сибао, Лазні, Азуа, Окоа, Бараона і Хункаліто — були офіційно названі урядом, щоб краще просувати індивідуальні характеристики кави з цих різних мікрокліматів. Однак навколо острова може бути до 25 виробничих зон, зосереджених на чотирьох гірських хребтах.

Домініканська Республіка виробляє 350-500 тис. мішків арабіки у рік, проте менше 20% цього обсягу йде на експорт через високе внутрішнє споживання кави всередині країни (близько 3 кг на душу населення). Кавова традиція тут налічує більше двох століть.

Кава з Домінікани зростає на висоті 600-1450 метрів над рівнем моря. З огляду на надзвичайну різноманітність мікроклімату і топографії острова, а також майже постійні вологі умови, домініканська кава збирається майже цілий рік, хоча пік врожаю припадає на період із листопаду по травень, досягаючи піку в квітні напередодні Фестиваля Semana Santa (Страсний тиждень).

Ферми в Республіці зазвичай невеликі — у середньому до трьох гектарів — і велика частина кави за фактом вирощується органічно, хоч офіційно це ніяк не сертифіковано. Кава з Домінікани росте в тіні, під кронами сосен, макадамії і гуави. Більшість домініканських виробників самі переробляють каву на маленьких млинах. Вся домініканська кава проходить вологу обробку: вишня подрібнюється протягом 24 годин, ферментує природним шляхом, миється і сушиться на сонці. Зерна в пергаменті потім транспортуються на величезні сухі млини, де кава готується на продаж.

Вгору
,