Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Кава з Перу

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Кава з Перу, завдячуючи широкому кліматичному діапазону і висоті, має багатогранну смакову палітру. Від джунглів Амазонки до золотих пляжів, від високих гірських хребтів Анд до найбільшого озера Південної Америки — в Перу величезна різноманітність ландшафтів і кліматичних умов. Від соковитих, солодких, фруктових лотів в Пуно до шоколадно-карамельних в Piura — кожен знайде щось для себе.

Перу займає 11-е місце в світі по виробництву кави, але пропонує набагато більше, ніж просто кількість. Він має десять різних регіонів-виробників зі своїми унікальними профілями чашки.

Перуанська кава відіграє вагому роль в економіці країни, забезпечуючи дохід понад 200 тисяч родин. Площа основної частини ферм становить близько трьох гектарів, тобто це невеликі незалежні фермери. Існує багато кооперативів, але вони не покривають і половини всієї системи. Виробники тут зустрічаються з певними проблемами. Глобальна криза цін на каву і зміна клімату — два важливі чинники. Бувають часи, коли не повинно бути дощу, але він йде, і це впливає на кавові плантації під час збору вишень. Мінливість в структурі опадів змінює цикл виробництва кави. Непередбачувані опади запускають процес цвітіння, що призводить до різних стадій дозрівання. Проливний дощ може значно знизити якість кави, привести до втрати врожаю через падіння ягід на землю і перешкодити рівномірному висиханню оброблених зерен.

У Перу хороші позиції за якістю, так як перуанська кава, як правило, піддається митій обробці та вирощується на висоті від 1000 до 1800 м над рівнем моря, до 25% — кави органічного походження.

У минулому такі загрози, як листкова іржа, спонукали виробників звертатися до стійких сортім, наприклад Катімор. Проте, Перу поступово починає повертатися до якісних сортів: Typica (який місцеві виробники називають Nacional), Bourbon, Caturra, Pache і трохи Catuai. Це сорти, з яких майже завжди виходить спешелті кава. Повернення до якісної кави обумовлене також ринковими тенденціями, а ще перуанці розуміють, що ставка на якість — це більш надійно.

Коли кава з Перу потрапить до вашої чашки, зверніть увагу звідки вона, адже разки з декількох регіонів цієї країни будуть відмінними і точно здивують.

Вгору
,