Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Темпери для кави

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Що таке темпери для кави?

Темпери – невеликі інструменти, які відіграють велику роль в приготуванні чашки кави. Прості як по конструкції, так і у використанні, темпери є важливими гравцями кавового ритуалу: вони стискають мелене зерно (трамбують) у рівну спресовану таблетку.

Чим кава компактніша, тим важче проходить гаряча вода. Коли вода «бореться» за те, щоб проникнути у каву, вона краще вловлює її аромат, створюючи пінку і роблячи еспресо високої якості.

Темпер для кави також допомагає сформувати плоску поверхню, що запобігає появі каналів для води при її фільтрації і гарантує, що вода насичує усю каву рівномірно. Крім того, утрамбовуючи зерно, темпер забезпечує простір для води.

Темпер для кави: основні характеристики

Діаметр

Для трамбування розмір має значення, не всі портофільтри одинакові. Більшість комерційних еспресо-машин потребують темпер 58 мм, але деяким потрібні 49, 51, 53, 57 або 59 мм. Необхідно упевнитися, що діаметр темпера відповідає діаметру портафільтра, щоб забезпечити рівномірне трамбування.

Вага

При утрамбовці потрібне певне зусилля, щоб кава укладалася досить щільно. Необхідно переконатися, що ваш темпер не надто легкий (так як це вимагатиме від вас більш сильних поштовхів при трамбуванні, що збільшує ризик перенапруження або пошкодження зап'ястя), але і не занадто важкий.

Форма

Темпер може бути сферичний або конічний (плоский або опуклий). Американці частіше обирають опуклу форму, а європейці – плоскі. Плоский прес забезпечує тиск по всій поверхні таблетки, а опуклий інтенсивно впливає на центр. Але в умілих руках, в незалежності від інструменту, кожна кавова таблетка буде перетворюватися в «ідеальний» напій.

Матеріал

Пластик має більш низьку якість і може викликати нерівномірний розподіл через меншу щільність. Ось чому більш досвідчені бариста схиляються до темпера, які зроблені з міцнішого матеріалу, нержавіючої сталі або металу. Такі темпери для кави не тільки дають більш якісний продукт, а й прослужать довше.

Ручка

Ця частина темпера має бути зручною по відчуттях, допускати вільний рух руки.

Поєднання вищевказаних характеристик для кожної окремої людини індивідуально, пробуйте і шукайте свій «ідеальний набір бариста». Все Представлені в нашому магазині темпери для кави в цілому універсальні і достатні для виконання необхідних функцій.

Для тих, хто погано знайомий з мистецтвом темперовки, даємо кілька порад.

Як утримувати і натискати темпер, щоб зробити еспресо?

1. Помістіть темпер для кави всередині портофільтра, утримуючи ручку великим, вказівним і середнім пальцями для підтримки (аналогічно тому, як ви тримаєте дверну ручку, якщо намагаєтеся її відкрити).

2. Зігніть руку під 90 градусів, передпліччя повинне бути вертикально до трамбування. Опинившись в цьому положенні, натисніть, щоб відчути невеликий опір темпера, а потім повернуть, щоб ще більше розгладити основу.

Вгору
,