Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Блог

  • - Кавові хвилі - термін, що використовується для опису тенденцій і новацій у світі кави. Ці хвилі відображають еволюцію кавової індустрії та інтерес споживачів до нових технологій, смаків та експериментів. Кожна хвиля може мати свої особливості, але загальний момент - це постійний розвиток і зміна у світі кави.
    8 березня 2024
  • Немає нічого ідеального, і кава в цьому не виняток. Незважаючи на оптимізацію якості вирощування, збирання врожаю та покращення виробничого обладнання, у мішках із зеленою кавою неминуче можна знайти дефектні зерна. Вони можуть або істотно знизити якість готової кави або ніяк не впливають на її смак.
    1 листопада 2023
  • Погодьтеся, досить часто описи смаку на кавових пачках дивують. Хіба не чистий маркетинг написи, по-типу, «кава – як какао з грейпфрутом»? Можливо, це просто звучить незвично, а отже хтось точно захоче спробувати, а можливо той, хто це придумав дійсно і відчув. Дегустація кави загалом дуже суб'єктивна справа. Тим не менш, є деякі сталі, не художні ознаки, за якими можна визначити хорошу чашку кави. Чим більше кави будете пробувати, тим більше цих характеристик почнете ідентифікувати. Це як захоплива подорож, багата на відкриття. З кожною новою чашкою ви будете вдосконалювати свою палітру та смакові навички, усе своє життя. Отож, 10 ознак хорошої або поганої кави.
    26 серпня 2023
  • Не існує загальноприйнятої системи оцінки та класифікації зеленої кави, різні країни та регіони використовують свої стандарти та терміни для її оцінки та найменування. Спроба зрозуміти різну кавову лексику в кожній окремій країні – непросте завдання :) У цій статті ми ділимося основною термінологією класифікації кави, це та вибрана інформація, яку ми знаходимо найбільш корисною при ознайомленні з кожним стандартом.
    19 липня 2023
  • Кава від DOPPIO UA – це завжди свіжі зерна. Ми щодня обсмажуємо каву невеликими партіями, наша продукція ніколи не старша за чотири тижні на момент відправки. Чому так? Чому свіжість кави для нас на першому місці, якщо кава має строк придатності 12 місяців? Пояснюємо :)
    5 липня 2023
  • Кава — дивовижний напій, який для мільйонів людей у світі вже став обов'язковою частиною щоденного ранкового ритуалу. Однак, як і у всьому в житті, ця історія має дві сторони. Любителі кави можуть відчувати перезбудження або хронічне безсоння через те, що п'ють її занадто багато. Якщо ви думаєте про те, щоб скоротити споживання кофеїну або повністю відмовитися від нього, перехід на каву без кофеїну може стати чудовим початком. Вживаючи каву декаф, ви, як і раніше, зможете насолоджуватися улюбленим напоєм, але не відчувати при цьому неприємних побічних ефектів.
    20 березня 2023
  • Чорничний пломбір, поле ароматних квітів, свіжість стиглого зеленого яблука… Чи знаходили Ви це у своїй каві? Адже світ кавови глибокий і різноманітний. Кава є складною сумішшю різних смаків, які разом створюють цілий ряд неймовірних сенсорних відчуттів. Критичне осмислення смаків та текстур, які ми відчуваємо, просто не те, чого ми вчимося природним чином. Це потребує навмисного, усвідомленого зусилля.
    30 січня 2023
  • Смак можна описати чотирма базовими поняттями – солодкий, кислий, солоний, гіркий. А ось уже ароматів може бути тисячі. Різниця між смаком та ароматом у механізмі сприйняття. Смак ми відчуваємо за допомогою рецепторів язика, а аромат – нюховою системою в порожнині носа, коли вдихаємо, «нюхаємо» (ортоназально) або пережовуємо їжу (ретроназально). У каві ми можемо відчути кислинку, солодкість та гіркоту. Давайте ж поговоримо про смак і аромат кави докладно, зрозуміло і предметно.
    18 січня 2023
  • Кав’ярні, які зуміли підлаштуватися і працюють при відключенні електроенергії – почали заробляти набагато більше ніж до відключень. І це реальний факт. А от ті, хто не забезпечив себе резервним джерелом живлення  – знаходяться на межі закриття або вже закрилися.
    13 грудня 2022
  • Кляті москалі, які принесли війну на нашу землю, не заберуть у нас дух свята. Якщо Вам потрібні корпоративні подарунки, щоб порадувати в такий нелегкий час колег та партнерів – ми радо допоможемо. Швидко, смачно, якісно та красиво.
    29 листопада 2022
  • Зараз непрості часи (через проклятих москалів), і у кавовому бізнесі (втім, як і в будь-якому іншому) виживають та заробляють лише ті, хто зміг забезпечити собі безперебійну роботу та незалежність від електромережі. Віялові відключення, схоже, з нами надовго. То як же бути? Ми бачимо два реальні варіанти: потужний генератор або обладнання кавомашини газовою установкою. Плюс обох варіантів підключення в тому, що з появою е/е в мережі можна швидко перейти на стандартний варіант живлення. У статті – більш детально.
    11 листопада 2022
  • Робота спеціаліста з обсмажування кави полягає в тому, щоб розкрити різноманітні аромати зелених кавових зерен. Для цього важливо розуміти, як кава заварюватиметься. Адже зерна, призначені для напоїв на основі еспресо, необхідно обсмажувати інакше, ніж для заварювання у фільтрі, наприклад, з використанням V60 або Chemex.
    4 листопада 2022
  • Кожен любитель знає, що кава починає втрачати смак через кілька тижнів після обсмажування. Але чи втрачає стара кава також і кофеїн? Відповідь проста: як правило, стара або прострочена кава містить таку ж кількість кофеїну, як і під час свіжого обсмаження. Оскільки кофеїн є стабільною сполукою, він не псується з часом (на відміну від кавових масел, кислот чи сахарози). Також він не піддається негативному впливу кисню чи температури. Тобто рівень кофеїну в кавових зернах залишатиметься незмінним, навіть якщо інші компоненти кави руйнуються внаслідок окислення.
    3 серпня 2022
  • Відкриваєш пачку, і тебе захоплює неймовірний кавовий аромат: сильний, інтенсивний, насичений, рішучий, наполегливий... але в той же час дуже швидкоплинний. Це відчуття, яке ми ризикуємо втратити, адже після відкриття упаковки неминучий потік кисню викликає процес щоденної втрати її ароматичних властивостей. Кава – не вино, вона не стає кращою з часом. Чому так – пояснюємо у статті.
    1 червня 2022
  • Портативні, компактні та прості у використанні дріп пакети для приготування крапельної кави сьогодні знайомі не кожному, для багатьох вони є новинкою (навіть кавовою диковинкою). При цьому винайдені вони були в Японії ще в далеких 1990-х роках, але у нас отримали популярність тільки зараз. Обсмажувальники, які хочуть розширити свою клієнтську базу та запропонувати споживачам максимально зручний спосіб пити каву, все частіше вводять у свій асортимент дріп-пакети, у тому числі компанія Doppio Coffee.
    21 січня 2022
  • Ціни на всі товари сьогодні ростуть чи не щодня, в тому числі на каву. Очевидно, що основна причина — пандемія ковіду, але в аспекті кави є й інші глобальні чинники. Поговоримо про те, через що ваша чашка ранкової кави незабаром стане помітно дорожчою.
    13 серпня 2021
  • Часто молоді підприємці хочуть розпочати свій бізнес-шлях із запуску кав'ярні. Маючи вагомий досвід у кавовому бізнесі, зібрали ТОП-6 найбільш поширених помилок при відкритті кав'ярні.
    25 червня 2021
  • Головна дилема при відкритті кав'ярні або ресторану — орендувати, взяти в лізинг чи все ж купити кавоварку? Питання актуальне і для вже працюючих бізнесів: інвестиції в кавомашину необхідні, щоб підвищити враження гостей закладу або просто задовольнити тягу до кави співробітників офісу. Вибір того, який тип кавомашини краще підходить для вашого бізнесу — перший крок. Наступний — вирішити, на яких умовах нею оволодіти.
    26 травня 2021
  • Обсмажка створює основу для приголомшливих кавових вражень. Зрештою, ніяка техніка заварювання не врятує погано обсмажену каву. Час йде і індустрія кави, як і все в цьому світі, змінюється, з'являється все більше різних стилів обсмажування.
    28 березня 2021
  • SPECIALTY COFFEE існує завдяки самовідданості людей, які вибрали справою свого життя і головним пріоритетом постійне прагнення до найвищої якості кави. Це робота не тільки однієї людини в життєвому циклі кавового зерна: спешелті кава може виникнути тільки тоді, коли всі учасники ланцюжка створення кави працюють в гармонії, приділяють особливу увагу стандартам і досконалості. Це нелегко, але саме завдяки цим відданим професіоналам людям доступно безліч спеціальних сортів кави.
    10 лютого 2021
Вгору