Кількість
|
Вартість
|
||
|
Незважаючи на те, що кава з Руанди набуває визнання у світі, вона, на жаль, залишається однією із найбільш недооцінених сортів. Як і сусіди Конго та Бурунді, Руанда має всі належні умови для зростання та процвітання кавових дерев, причому основна частина виробництва кави відбувається на висоті близько 1700-2000 м над рівнем моря, що є дуже хорошим показником.
Кавова промисловість Руанди в основному зосереджена в п'яти регіонах країни. На північному заході лежить вулканічний регіон Вірунга з багатими ґрунтами, завдячуючи якому руандійська кава має високий вміст кислоти.
Історія кавової промисловості Руанди починається на початку 20 століття, коли колоністи привезли в країну кавові дерева. Через роки після того, як були запроваджені перші ферми, контролюючий бельгійський уряд почав широкомасштабне виробництво. Вони зробили це, змусивши корінних руандійців вирощувати дешеву неякісну каву. На жаль, більшість прибутків (і кави), отриманих промисловістю, вивозилися з країни. Після здобуття Руандою незалежності її кавовий сектор продовжував розширюватися і в кінцевому підсумку склав 70% експорту країни.
Після громадянської війни в Руанді не було кавової промисловості. Проте уряд дуже заохочував повернення виробництва і хотів зробити акцент на високоякісних зернах. Для цього уряд інвестував у комунальні мийні станції. Це означало, що кавовим фермерам більше не доводилося обробляти каву у власних будинках. Сьогодні в регіонах вирощування кави існує кілька сотень мийних станцій. І ці станції значно підвищили якість руандійського зерна.
Руандійська кава переважно сорту бурбон, тому вона солодка і насичена, з шовковистою текстурою. І хоча кава з Руанди може мати різні смаки, вона, як правило, фруктова, шоколадна та цитрусова, з нотками ягід, персика та чорного чаю. Смаковий профіль обумовлений якістю ґрунту, висотою та якісними сортами арабіки.