Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Кенійська кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Хороша кенійська кава яскрава, але чиста і свіжа, без витонченості та ніжності і, як правило, дуже добре збалансована. Присутні нотки лимона, цитрусових, ожини, навіть перцю. Також приємно дивує винний післясмак з нотами ягід і цитрусових. Завдяки родючому грунту, частим дощам і гірським вершинам кенійська земля має багато переваг, необхідних для вирощування чудової кави. 

Заснована як британська колонія для заробляння грошей, Кенія згодом перетворилася в "електростанцію кави", щоб імперія могла контролювати як чай (який уже був основною культурою Кенії), так і ринку кави в усьому світі. До 1920-х років, коли Європа вимагала все більше кави, вона стала головною статтею кенійського експорту, а в 1930 була розроблена система аукціонів. Після того, як Кенія здобула незалежність від Великобританії, кава набула ще більшого значення для дрібних землевласників, багатьом із яких були передані кавові ферми в результаті перерозподілу приватної власності з колоніальних і державних плантацій.

Зараз приблизно 85% кавоферм в Кенії належать корінним жителям, хоча європейський вплив все ще відчувається в масштабних господарствах. Сектор кави ділиться на малі кооперативи, невеликі домогосподартва (менше 20 гектарів) та великі. Ці кооперативи та їх мокрі млини становлять понад 50% виробництва кави в Кенії.

Кава з Кенії продається такими брендами, як Starbucks або на Amazon. Природно, що такі зерна обсмажуються за кілька тижнів або навіть місяців до продажу. Це притуплює її смаковівластивості та може змусити людей задуматися, чому кава з цієї країни так цінується і багато коштує. Тому ми рекомендуємо купувати каву, обсмажену в місцевих ростеріях, тільки так ви зможете сповна насолодитися її ароматом і смаком.

Кава з Кенії вирощується на вулканічних грунтах високих плато (від 1400 до 2000 метрів над рівнем моря), що оточують засніжені гори. Природа великої висоти означає, що кенійська кава зростає повільно, маючи достатньо часу для розвитку і забезпечення поживних речовин для кавових зерен. Кенійська кава переважно піддається вологій обробці та відома своїм сильним характером і солодкістю. Кенійська кава найвищої якості має рейтинг Kenya AA — це найбільше зерно, яке містить максимум ароматичних масел.

Вгору
,