Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава Гватемала SHB EP Pacamara La Bella | Центральна Америка
Безкоштовна доставка, якщо купити каву на суму від 2000 грн 🚛 📦
Кава оптом від 12 кг 💸
SPECIALTY COFFEE. Профіль чашки: малина, апельсин, грейпфрут, темний ром. Повне, насичене тіло, висока кислотність, слабка гірчинка, яскравий насичений фруктовий післясмак. Це особлива арабіка митої обробки, яку точно оцінять поціновувачі кави.
Кава Гватемала SHB EP Pacamara La Bella – першокласна specialty кава, новинка в нашому асортименті, яка без перебільшення справді вразила своєю унікальною смаковою палітрою.
Інститут дослідження кави (ISIC) створив гібрид Pacamara в Сальвадорі в 1950-х роках. Сорт є схрещуванням Pacas (мутація Бурбона) і Maragogype. Pacamara відносно низькорослий сорт з високою родючістю і цінується великими ягодами. Ім'я Pacamara походить від перших 4 літер кожного з батьків.
Finca La Bella — це ферма площею 80 гектарів на півдні гірського хребта Сьєрра-де-лас-Мінас департаменту Ель-Прогресо в Гватемалі, на висоті 1450-1650 над рівнем моря. Це прекрасна частина Гватемали, де більша частина Лас-Мінас визначена національним парком зі статусом біосфери. Фермою володіє та керує Теодоро Енгельхардт Ортега, кавовий фермер у четвертому поколінні. Оскільки ферма розташована в тропічному лісі, її мікроклімат створює дуже унікальний профіль чашки. Протягом чотирьох поколінь кожному члену родини передавалися навички садіння, вирощування, збору врожаю та обробки, щоб врешті дійти практично до досконалості в сімейній кавовій справі.
Останніми роками Теодоро особливо зосереджується на якості своєї кави, вирощуючи різні сорти, такі як Villa Sarchi та Pacamara, удосконалюючи процес бродіння та будуючи намети для сушіння кави на сонячних батареях для більш рівномірного сушіння кави. Виробник поєднує давні традиції та сучасні ноу-хау з фокусом на мікропартіях одного сорту, щоб виробляти чудову каву, як ця партія Pacamara. Теодоро неодноразово дегустує всю каву під час збору врожаю за допомогою свого особистого Q-Grader, щоб потім вирішити, яку буде обрано для сумішей і які партії будуть представлені його клієнтам. Він завжди носить із собою баночки та має власну лабораторію на фермі.
Крім покращення якості самої кави, на фермі також дуже переймаються соціальними стандартами: покращують житло та приміщення для приготування їжі для постійного та тимчасового персоналу, пропонують медичну допомогу всьому персоналу та проводять навчання для заохочення просування в кавовій промисловості. Турбуються і про природу: вода збирається та переробляється, кавові дерева затінені під двома рівнями крони, щоб допомогти зберегти різноманітність дикої природи, а вся кавова м’якоть (плоди вишні, яка видаляється під час обробки) збирається та перетворюється на багатий поживними речовинами ґрунт на фермі для черв’яків, який потім використовується в кавових грядках. Протягом останніх кількох років Теодоро зосередився на пересадці менш продуктивних ділянок більш відповідними сортами та запровадив програму зеленого удобрення, яка включає посадку бананових дерев для фіксації азоту та фосфору, контроль вологості ґрунту за допомогою додаткової мульчі. Теодоро нещодавно додав дві нові секції до ферми, довівши загальну кількість окремих ділянок до вісімнадцяти. Кожну секцію (або партію) засаджують певним сортом, який збирають і обробляють окремо від інших партій.
Каву Гватемала SHB EP Pacamara La Bella можна купити на нашому сайті як в зернах, так і мелену, просто оберіть у віконечку справа помел Вам потрібен, чи зерно. Також, Ви можете додатково замовити різну найкращу каву свіжої обсмажки для дому в нашому каталозі.