Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава Ємен Мокка Harazi A+ | Азія
Безкоштовна доставка при замовленні кави на суму від 2000 грн 🚛 📦
Безкоштовний помел перед фасуванням 🔸🔸
Оптові ціни від 12 кг 💸
Профіль чашки: пікантні, яскраво виражені ноти спецій, грейпфрута, мигдалю, червоних фруктів, коричневого цукру. Смак дуже інтенсивний, насичений, екзотичний, дикий. Середня кислотність. Дуже щільне, в'язке тіло. Спочатку відчуєте виражену благородну оксамитову гірчинку, яку не хочеться запивати. Потім відкривається легка фруктова кислинка. Дуже цікаво розкриває себе в поєднанні з цукром, схожа на десерт 👌🏻
Арабіка Ємен Мокка (Mocha) Harazi A+ – це 100% автентичний єменський мокко, натуральна кава сухої обробки з одного якісного регіону. Кава Harazi сорту A+ має великі, досить однорідні зерна, що забезпечує більшу рівномірність і контроль під час процесу обсмажування. Кава приходить до нас у мішках Grainpro, які захищають зерна від будь-якого постороннього запаху та контролюють вологість.
Кава Yemen Mocha Harazi походить з гір Хараз, стародавнього регіону вирощування кави в ізольованому північно-західному високогір'ї. Це найперші кавові плантації світу! Тут можна знайти надзвичайно старі за походженням дерева, що надає сорту неповторну екзотику. Каву вирощують на дуже високих висотах (від 1400 до 2700 м над рівнем моря!), тому зерна особливо щільні та тверді.
Приблизно 90% кавових плантацій по всьому світу походять з насіння, вивезеного з Ємену в 16-17 століттях. Точно невідомо, коли ці плантації з'явилися в Ємені, але передбачається, що в 1450 році першими були суфійські ченці, які використовували насіння з ефіопських лісів, привезені торговцями Сомалі, що подорожували на верблюдах. Вже в 15 столітті кавовий напій був відомий в Індії, Персії, Туреччині. Протягом 200 років Ємен монополізував міжнародну торгівлю кавою, а порт Аль-Мокха був місцем, звідки на різних суднах вирушали тонни кавових зерен. У 19 столітті експорт кави досягав понад 57 000 тонн на піку, що дуже відрізняється від сьогоднішнього дня, коли експорт становить менше 20 000 тонн.
У Ємені фермери вирощують всю каву з використанням натуральних органічних добрив та обробляють її традиційним способом: кавові плоди збирають вручну. Кава обробляється природно, а не промиванням, плоди сушаться прямо на дахах будинків або на підготовлених насипах протягом 10–14 днів. Зібрані вручну ягоди кладуть на солом'яні циновки і розкладають на сільських дахах для просушування на сонці. Фермери приділяють багато уваги захисту своєї кави від забруднення, плісняви та інших негативних факторів протягом двотижневого періоду сушіння. Після сушіння зерна збираються експортером у всіх селах цього гірського регіону та доставляються до центру збору в селі Аль-Хутайб, звідки вирушають на переробний завод в Санані для подрібнення, упаковки та експорту.
Незважаючи на те, що кава Харазі не сертифікована як така, вона за умовчанням є органічною, оскільки в ній немає ні синтетичних добрив, ні пестицидів, а всі культури вирощуються в дощову погоду. Майже не маючи доступу до комерційно доступних сільськогосподарських матеріалів, каву вирощують у природному органічному середовищі, вільному від забруднення. Методи вирощування кави тут не мінялися віками. Крім того, вода, що використовується для зрошення кавових дерев – дощова або з високогірних джерел, тому кожна чашка кави Ємен Харазі може похвалитися унікальною мінеральною текстурою та свіжим смаком.
На жаль, кількість кави в Ємені скорочується через війни, які призводять до втрат, а також через необхідність для населення ховатися у менш небезпечних районах. У результаті плантації або знищуються, або залишені без нагляду втрачають свою якість. Тому рекомендуємо скуштувати каву Ємен Мокка Harazi A+, поки це ще можливо.