Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава Ефіопія Organic Yirgacheffe Gr2 Belekara | Африка
Безкоштовна доставка при замовленні кави на суму від 2000 грн 🚛 📦
Безкоштовний помел перед фасуванням 🔸🔸
Оптові ціни від 12 кг 💸
Профіль чашки: чорний чай, бергамот, солод, абрикос, персик. Елегантна ефіопська кава, що демонструє яскраву лимонну кислинку поряд з інтенсивним, чистим смаком та складністю квітково-фруктових нот в ароматі.
Ефіопські Yirgacheffe – пряні та надзвичайно ароматні, вони часто розглядаються та оцінюються як одні з найбільш якісних сортів арабіки у світі. Їх преміальна репутація також часто означає, що вони мають вищу ціну, але навіть у цьому випадку вони часто пропонують кращу ціну та якість, ніж значно дорожчі аналоги. Цей сорт – ретельно відібрана спешелті кава, що містить в собі зерна одного походження з Південної частини Ефіопії, Їргачев, району Wenago. Має сертифікати Organic та FairTrade.
Ця кава вирощується з використанням вікових аграрних знань народу Гедео, який проживає в цій місцевості та знаходиться в процесі реєстрації в якості всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Кава виробляється та обробляється дрібними фермерами, які займаються виробництвом 100% чистої органічної арабіки з екологічно чистою системою виробництва та обробки.
Варто відмітити, що кава займає особливе місце в ефіопській культурі, що відрізняє її від інших країн-виробників кави, які просто сприймають каву як товар. Це історія, традиції, гордість, сімейна справа. Кооператив "Белекара" був створений ще в 1975 році і в 2002 році увійшов до складу YCFCU (Союз кооперативів виробників кави Yirgacheffe). Сьогодні у кооперативі близько тисячі членів, розподілених на 1,68 га, якими володіє Белекара. YCFCU – велика ефіопська профспілка, що представляє більше 43 000 фермерів з більш ніж 300 000 сімей. Дрібні фермери мають значну вигоду зі свого членства, оскільки кооператив надає стипендії сотням дітей та фінансує будівництво нових шкільних будівель для місцевих початкових шкіл. Багато кооперативів першого рівня використовують премію Fairtrade та Organic для покращення інфраструктури у своїх спільнотах. Вони будують громадські офіси та склади та проводять навчання передовим методам ведення сільського господарства.
Кава з Ефіопії варіюється від насиченої, солодкої і фруктової до легшої, цитрусової та квіткової, залежно від способу її обробки. Коли ви чуєте, що люди в захваті від кави з відомого регіону Yirgacheffe, вони найчастіше мають на увазі саме миту каву. Після збирання каву шляхом ферментації (миття) зерна "дістають" з кавової вишні. Потім ставлять на сонце для висихання і регулярно вручну пересувають і перевертають, щоб забезпечити рівномірне просихання, візуально вибирають будь-які дефектні зерна. Чим менший відсоток дефектів, тим кращий смак кави і кращу ціну кооператив зможе отримати за неї.
Якщо потрібен помел — не забудьте вибрати його в меню праворуч або вказати про це в коментарі до замовлення.