Кількість
|
Вартість
|
||
|
Правильно зварена колумбійська кава вважається однією із найкращих сортів зі збалансованим смаком, її можна пити в будь-який час доби.
Колумбія є одним із найбільших у світі виробників якісної плантаційної кави, особливо арабіки. Кава вирощується тут у різних регіонах від Анд до Кордильєр, тобто зерна ростуть у різних кліматичних умовах, що дозволяє збирати урожай у різні пори року. Кава процвітає на схилах пагорбів, де рослини отримують необхідну кількість сонячного світла, багато дощів і не надто жаркий чи занадто холодний клімат. Кава із Колумбії росте на висоті 1400–1900 метрів над рівнем моря. На цій висоті тут ніколи не буває морозів і справді сильної посухи, а отже колумбійській каві не потрібно турбуватися про морози, до яких ці дерева дуже чутливі.
Колумбійська арабіка дуже смачна, з низьким вмістом кофеїну та ароматним шовковистим смаком. Ці кавові зерна також мають сильний, незабутній аромат.
У Колумбії вирощують переважно плантаційні сорти кави Арабіка, Робуста тут менш представлена. Завдяки рясним джерелам води колумбійська кава обробляється вологим способом, що забезпечує виняткову якість зерна. Найважливіші плантації знаходяться в Манделіні, Вірменії та Мазалесі.
Кава є пріоритетом місцевої національної економіки, яка дуже добре дбає про каву – наприклад, при в’їзді в країну всі машини на кордоні ретельно дезінфікуються. Колумбійська арабіка в чашці – справжня насолода, тим більше, що ми підібрали для вас найпопулярніші, найкращі сорти.
Цікавий факт: звичайні колумбійці п'ють каву третього сорту. Це кава з найгірших зерен, найменш зрілих! Не тому, що колумбійці не можуть дозволити собі кращу каву, а тому, що саме таку каву продають у магазинах Колумбії. Найкраща кава із Колумбії (1-го сорту) експортується, і для побутових потреб майже нічого не залишається. Тобто в Колумбії не слід розраховувати на можливість випити чудову колумбійську каву, що є парадоксом, краще купувати її за кордоном.