Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава Гватемала Maragogype | Центральна Америка
Безкоштовна доставка при замовленні кави на суму від 2000 грн 🚛 📦
Безкоштовний помел перед фасуванням 🔸🔸
Оптові ціни від 12 кг 💸
Профіль чашки: фундук із легкими нюансами солодкої сливи та білого шоколаду. Ваніль, іноді спеції та тютюнові аромати. Делікатне тіло, типове для високорослих бобів, тривала журавлинно-лимонна кислинка і дуже приємна глибока насолода патоки з відтінками свіжих трав.
Найбільший у світі
Сорт кави Арабіка Марагоджип був уперше виявлений у бразильському штаті Баїя. Це природна мутація типу Typica, яка дає дуже велике зерно. Має низький вміст кофеїну, славиться своєю м'якістю та легко засвоюється. Maragogype найбільш поширений у Бразилії, Гватемалі та Мексиці, але його можна знайти по всій Латинській Америці. Він добре пристосований до низьких висот, але стає ще більш виразним і приємним вище 1500 метрів. Дозрівання йде повільно, що формує його складний, особливий характер.
Хоча головна привабливість цього сорту, на перший погляд, полягає в новизні та естетичності гігантських бобів, при правильному вирощуванні, обробці та акуратному прожарюванні він може забезпечити тонкий унікальний сенсорний профіль, який тяжіє до солодкувато-пікантного смаку.
Економіка Гватемали значною мірою заснована на виробництві кави, вона становить фактично 31,6% її експорту, а сама країна є четвертим за величиною американським виробником цього продукту і шостим у світі. Зазвичай кавові дерева вирощують тут на великих висотах, часто на вулканічному грунті. Завдяки цьому зерна мають відмінні смакові властивості. Більшість плантацій належать дрібним фермерам, які входять до національної кавової асоціації Anacafé. Внаслідок цього здійснюється контроль якості продукту, а також спостереження за умовами праці фермерів.
Каву Марагоджип обробляють так званим "мокрим способом": ягоди спочатку очищають у воді, а потім ферментують до 36 годин. Тривалість і перебіг бродіння впливатимуть на всю партію – кілька вишень, які починають гнити, можуть зруйнувати всю каву. Тому потрібно ретельно все контролювати. На завершення фермери сушать каву на сонці або спеціальних сушарках. Кава вологої обробки має свіжий та фруктовий присмак, однак вона дорожча за аналогічну, оброблену традиційним сухим способом, оскільки на кілограм необхідно використовувати 130-150 літрів води.
Кава Гватемала Maragogype – високоякісний сорт, який у чашці дає напій з м'якою кислотністю та свіжим ароматом фруктів. При правильному приготуванні створить на поверхні смачну, ніжну та щільну пінку. Арабіка Марагоджип – гватемальська кава, яка точно заслуговує на вашу увагу.