Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Гватемальська кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Гватемальці кажуть, що гватемальська кава краща в світі :)

Плантації кави можна знайти в кожному куточку цієї країни, її вирощують у восьми різних районах: Antigua, Acatenango, Valley, Huehuetenango, Coban, Nueva Oriente, Fraijanes, Plateau, Atitlan, San Marcos.

В регіоні Антигуа виробляється найвідоміша кава з Гватемали, тут майже ідеальні умови вирощування: вулканічний ґрунт з низькою вологістю і високим вмістом азоту, багато сонця, прохолодні ночі (щоб зерна дозрівали повільно і розвивали солодший смак). Антигуа оточена трьома вулканами, у тому числі одним із трьох  діючих вулканів країни, Фуего. Тобто ґрунт тут максимально родючий, чудовий для кавових дерев.

Уеуетенанго є регіоном з найвищим зростанням, де немає активної вулканічної активності, що відрізняє його від інших семи регіонів Гватемали. Вирощена тут кава часто обробляється на невеликих фермах, це означає увагу до деталей і надзвичайно насичену чашку з нотками апельсина, молочного шоколаду та клена.

Сан-Маркос є найтеплішим і найбільш вологим регіоном вирощування, відомий як  «місце, де прокидаються вулкани» (тут ви знайдете найвищий вулкан Центральної Америки, Тажумулько). Сезон дощів триває з квітня по листопад, що призводить до швидкого дозрівання зерен. У поєднанні з багатим вулканічним ґрунтом кава Сан-Маркосу має тенденцію бути дуже кислою. Волога обробка зменшує кислотність і робить зерна солодшими.

Географічно різноманітна країна, не дивно, що Гватемала виробляє одні з найкращих фірмових сортів кави у світі.

Плантації кави були основою економічного розвитку Гватемали понад 100 років, на сьогоднішній день тут налічується близько 75 000 кавових ферм і дрібних виробників. У вирощуванні кави на плантаціях зайнято до 1/3 всього населення. Знавці обирають плантаційну арабіку з її пряним і повним смаком, особливо каву з району Antigua, де грунт насичується азотом від вивержень вулканів.

Кава з Гватемали має неповторні пряні нотки і низьку кислотність. Також варто додати, що кава з Гватемали містить відносно багато кофеїну, як для арабіки. Можливо саме по цій причині Вам приглянеться ця унікальна та бадьора гватемальська кава.

Вгору
,