Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Гондураська кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Різноманітність — це те, чому гондураська кава особлива. Хоч країна і невелика, вона має шість окремих регіонів вирощування кави: Copan, Opalaca, Montecillos, Comayugua, El Paraiso, Agalta. Ці регіони охоплюють як низовини, так і високогір'я, що дозволяє сортувати каву Гондурасу за висотою, на якій вона була вирощена:

  • Strictly Gigh Grown: понад 4400 футів над рівнем моря
  • Високий ріст: 3900-4400 футів
  • Центральний стандарт: нижче 3900 футів

Кава з Гондурасу займає п'яту позицію в світі за обсягами виробництва. Ця країна — найбільший виробник кави в Центральній Америці та третій у Латинській Америці. При цьому ще пару десятиліть тому гондураська кава не йшла на експорт і вирощувалася в невеликих об'ємах. Торговці вперше привезли каву сюди у 18 столітті, її вирощували лише кілька фермерів, більшість з яких розташовувалися в невеликих містах на великих гірських висотах. Утім, за досить короткий час Гондурас перетворився на одного з найбільших експортерів кави і важливим гравцем на світовій кавовій арені. Розквіт кавового бізнесу був зумовлений багатьма чинниками, в тому числі збільшенням міжнародного попиту, державною підтримкою та демографічним зростанням.

У сімдесятих роках уряд Гондурасу заснував Гондурасский інститут кави, або Instituto Hondureño del Café (IHCAFE), некомерційний керівний орган, мета якого — розвиток місцевого виробництва кави, просування технічних удосконалень і надання кредитів. Також був створений Національний кавовий центр для аналізу якості кави перед експортом.

РОЗКВІТ SPECIALTY КАВИ

Із початку 21 століття в Гондурасі різко збільшилося виробництво specialty coffee в порівнянні з іншими країнами Центральної Америки. Родюча земля, сприятливі умови і відповідний мікроклімат роблять країну ідеальною для виробництва найрізноманітніших спешелті сортів. У 2016-2017 експорт спешелті кави виріс до 30%.

У рамках зусиль IHCAFE щодо підвищення популярності гондураської спешелті було виділено 6 регіонів-виробників кави, і вони провели свій перший Кубок передового досвіду в 2004 р. Останнім часом кава з Гондурасу б'є всі свої рекорди, наприклад, у 2019 шість видів гондураської кави набрали більше 90 балів на Cup of Excellence.

Кавова промисловість в Гондурасі знаходиться в руках 102 000 виробників. 90% з них є дрібними землевласниками і створюють близько мільйона робочих місць. За даними IHCAFE, кава — основний сільськогосподарський продукт Гондурасу для експорту, який додає більше 3% до ВВП країни і майже 30% до обороту сільського господарства.

На відміну від багатьох інших країн, які мають справу зі швидко старіючим населенням виробників, середній вік гондураських фермерів знижується і зараз становить ≈ 46 років, що на 10 років молодше, ніж це було раніше. Цей бізнес стає популярним сперед молоді, обростає новими традиціями, іноваціями та трендами.

Вгору
,