Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава Гондурас SHG EP Marcala Comsa | Центральна Америка
Безкоштовна доставка при замовленні кави на суму від 2000 грн 🚛 📦
Безкоштовний помел перед фасуванням 🔸🔸
Профіль чашки: карамельна солодкість, медово-квітковий аромат, нотки шоколаду, горіхів, інжиру. Приємна кислинка лимону та сухофруктів, ненав'язлива гірчинка. Баланс смаку.
З 2010-х років Гондурас почав набирати обертів у кавовій індустрії, доклавши багато зусиль для підвищення репутації та якості зерна. Станом на сьогодні, ця країна має статус найбільшого, за обсягами вирощування кави, регіону Центральної Америки. 2 мільйони – саме стільки робочих місць створює кавова промисловість у цій країні.
Не кисло!
Зерно цього сорту міцне та щільне, досить велике та однорідне. Арабіка Гондурас SHG дає насичений і багатий напій, із великою різноманітністю відтінків та післясмаків. Кислинка помірна, ніжна, відчувається лише в післясмаку і основний смак не перебиває.
Багатий мінералами ґрунт і помірний клімат найкраще впливають на смак цієї кави, а тіні гір та апельсинових дерев супроводжують сприятливе зростання рослинності та запобігають зайвій втраті вологи. Кавовий сорт Катвуаї є яскравим прикладом приголомшливої кави звідси – його багатогранний і дивовижний аромат захопить вас із першого ковтка.
Кава Гондурас Marcala Comsa чудова як для приготування в професійній кавомашині, так і для заварювання в турці. Також арабіка Гондурас SHG добре підходить для купажування.
Трошки цікавої історії
Café Orgánico Marcala (COMSA) знаходиться в Маркалі, Ла-Пас, на заході Гондурасу. Раніше це був один із найбідніших районів країни. Люди дуже залежали від кави та сільського господарства та страждали від низьких цін на каву, через що збирати врожай було невигідно. Більшість фермерів у цьому районі були змушені покинути свої ферми, і багато мігрували до міст або США в пошуках роботи.
Компанію COMSA заснували в 2000 році 45 фермерів, орієнтованих на громаду, вони об’єднали свої зусилля, щоб отримати доступ до спеціалізованих ринків і відновити свої засоби до існування. Вони почали розвивати органічну та сталу культуру, яка балансує між потребами бізнесу, суспільства та навколишнього середовища. Виробнича політика COMSA покращує якість кави, відновлюючи виснажену родючість ґрунту та припиняючи використання шкідливих хімікатів, які спричинили це. COMSA платить хороші ціни за каву своїм членам, як наслідок інші трейдери також були змушені пропонувати вищі ціни місцевим фермерам.
COMSA – це не лише про каву. У 2019 році кооператив запустив переробний завод, який збирає вторинну сировину з 44 центрів у Маркалі. COMSA також підтримує бджільництво як джерело диверсифікації доходу та природну медицину для членів кооперативу. Коли вони придбали Finca La Fortaleza, земля була покинута. Під їх опікою La Fortaleza стала зразковою фермою для членів COMSA, а також базовим навчальним закладом для кооперативів у Гондурасі та за його межами. На фермі є приміщення для тренінгів і занять для фермерів, а їхні каюти на місці приймають усіх: від екотуристів до працівників НУО та техніків-польовиків з інших кооперативів. На додаток до навчального центру ферми, COMSA виробляє органічні добрива, пестициди та розпилювачі листя на місці Finca La Fortaleza. Вони також вирощують усілякі овочі та трави в саду ферми, головним чином для використання в натуральних ліках.
Лідери COMSA вважають, що для того, щоб змінити своє майбутнє, їм потрібно інвестувати в нинішнє молоде покоління. У 2017 році COMSA придбала приватну школу, що зазнала невдачі, поруч із заводом у Маркалі та заснувала свою міжнародну школу. Більшість студентів є дітьми членів кооперативу або робітників на кавовій фермі, і вражаючі 80-90% студентів отримують стипендії. Щоденно дітей до школи та зі школи возить шкільний автобус. Вік учнів від 6 місяців до 17 років. Ще одна примітна сторона школи – її прогресивні принципи навчання. Практика викладання базується на різноманітних освітніх філософіях, включаючи принципи Монтессорі та метод Домана (новаторський метод для навчання учнів із вадами навчання). Заняття є двомовними, і всі учні вивчають іспанську та англійську мови.