Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава Ефіопія Djimmah Grade 5 | Африка
Безкоштовна доставка при замовленні кави на суму від 2000 грн 🚛 📦
Безкоштовний помел перед фасуванням 🔸🔸
Профіль чашки: абрикос, какао, малина, лимон. Хороша ефіопська кава з низьким вмістом кислоти та винним присмаком. Легкий квітковий післясмак жасмину.
Арабіка Ефіопія Djimmah (Jimma) вирощується в регіонах Іллубабор і Каффа, що на південному заході країни. Регіон Каффа відомий як батьківщина кави, вважається, що історія знаменитого козопаса Калді відбувається саме тут. Методи землеробства на цих землях залишаються переважно традиційними, а ще каву часто вирощують як частину інтегрованого «кавового саду» разом з іншими харчовими культурами. Більшість фермерів у регіоні обробляють менше 5 гектарів і іноді рахують свої ферми взягалі по кількості дерев, а не площі.
Фермери в Джиммі зазвичай використовують дуже мало добрив або пестицидів, якщо взагалі використовують їх. Більшість сільськогосподарських робіт виконується вручну, і дуже мало робіт механізовано, навіть під час обробки. Тому це хоч і не сертифікована, але часто по-факту органічна кава.
Через розмір більшості ділянок каву зазвичай збирають вручну самі землевласники та їхні родини, після чого доставляють на обробну станцію. На станції каву сортують, видаляючи пошкоджені або недозрілі зерна. Потім зерна лишають на піднятих "грядках" для сушіння в тіні, що триває 10-14 днів (поки вміст вологи не досягне 12%). Протягом цього часу зерна регулярно перевертають і кілька разів сортують вручну, щоб видалити будь-яку пошкоджені або знебарвлені.
Кава Ефіопія Djimmah – досить простий і не дорогий сорт кави, але повірте, він заслуговує на Вашу увагу.