Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава з Танзанії особливо густа і насичена. Завдяки відносній близькості до Ефіопії і спільному кордоні з Кенією, частина населення Танзанії має давню історію і культурні відносини з кавою, а саме народ хая, для якого ця рослина використовувалося не стільки як напій, скільки як жувальний фрукт. Каву (ймовірно робусту) вирощували для цієї домашньої мети, поки німецькі колоністи не затребували, щоб фермери вирощували каву Арабіка в якості товарної культури, поширюючи рослину всередині країни і розвиваючи промисловість навколо гори Кіліманджаро.
Німеччина втратила контроль над колонією на користь британців після Першої світової війни, і британці спробували створити більш ефективну та прибуткову кавову промисловість за зразком Кенії. Ці кооперативи дрібних фермерів почали організовуватися в 1920-х роках, щоб спробувати поліпшити доступ до ринків, але пройшло багато років, перш ніж танзанійська кава дійсно завоювала популярність на міжнародному рівні. У 1990-х роках були зроблені зусилля з реформування і приватизації експорту кави, що дозволило виробникам продавати її напряму. Сьогодні в більшій частині західного світу кава з Танзанії відома, перш за все, окремими конкретними позиціями, як наприклад Танзанія АА+ Kilimanjaro.
Танзанія зараз має значний кавовий потенціал серед африканських країн. Якщо ви шукаєте насичену і солодку каву зі смаком чорної вишні, какао і смажених горіхів – танзанійська кава саме те, на що обов'язково варто звернути увагу.