Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава TURKISH – 100% арабіка, ідеальна для заварювання в турці (джезві)
Безкоштовна доставка при замовленні кави на суму від 2000 грн 🚛 📦
Безкоштовний помел перед фасуванням 🔸🔸
Профіль чашки: горіхи, чорний шоколад, слива, карамель.
Цій каві ми надали обсмаження дещо вище середнього, щоб отримати класичний традиційний смак турецької кави: із приємною гірчинкою та мінімальною кислинкою.
Деякі рекомендації та хитрощі приготування кави в турці:
◉ Якість води дуже впливає на смак готового напою. Тому краще використовувати очищену воду, з-під фільтра чи бутильовану.
◉ Не можна доводити каву до кипіння, досвідчені кавомани не нагрівають каву до 100 °C (максимально до +98). Адже після закипання втрачається особливий смак кави та змінюється аромат. Варто відстежити момент: коли на поверхні розпочне утворюватися пінка, а бульбашки будуть з'являться по краях турки – терміново знімайте з вогню.
◉ Якщо хочете отримати каву без пінки, то як тільки зняли з вогню – влийте 2-3 краплі холодної води.
◉ Спеції (наприклад кардамон, какао чи кориця) додадуть пікантного смаку напою. Спеції можна покласти як під час приготування в турці, так і вже у чашку.
◉ Деякі грумани рекомендують в турку додати також на кінчику ножа кухонну сіль (зверніть увагу, що йодована не підійде). Цей компонент повніше розкриє аромат і смак. У готовому напої смак солі відчувається не буде.
◉ Якщо хочете отримати міцну каву з неповторною з щільною піною – доводьте її до кипіння декілька разів. Тобто знімайте з вогню одразу, як пінка підніметься до верху і повторюйте цю 2–4 рази.
◉ Перед тим, як пити будь-який кавовий напій – рекомендуємо зробити ковток води кімнатної температури. Після цього рецептори очистяться і можна буде повніше насолодитися смаком.
Щодо рецепту кави по-турецькі – їх є неймовірно багато. Ми пропонуємо Вам класичний східний варіант приготування:
1. Прогріваємо турку на вогні.
2. Засипаємо мелену каву з розрахунку 1–2 ч. л. на одну чашку. Відразу ж на свій смак додаємо цукор (або ні).
3. Легенько прогріваємо на вогні в турці попередні інгредієнти без додавання води. Турку бажано тримати на кілька сантиметрів над вогнем і регулярно помішувати, щоб суха суміш не пригоріла.
4. Вливаємо холодну воду (90–150 мл води на одну чашку) і ставимо на маленький вогонь.
4. В процесі варіння на малому вогні помішуємо ложкою. Доводимо до кипіння, АЛЕ НЕ КИП'ЯТИМО, не допускайте, щоб напій закипів. Знімайте турку з вогню, коли коли утворюється світло-жовта пінка.
5. Каву після заварювання не можна перемішувати, потрібно дати турці хвилину постояти, щоб осіла гуща і лише потім розливати напій по чашках.
Яку турку краще обрати?
Цей посуд має ще багато назв: джезва, срджеп, далла, обрік. Виготовляються вони з різних матеріалів, але найкраще готувати каву в мідній турці. Керамічний варіант також гарний, нюанс лише в крихкості – може прослужити не довго. Якщо турка глиняна і не покрита глазур'ю, то посуд буде вбирати запахи – в таких турках рекомендується готувати каву одного сорту. Найважливіший показник – форма. Обирайте турку схожу на кувшин, щоб дно було ширше, а горлечко – вузькіше в 2-3 рази. Конічна форма сприяє утворенню повітряної пінки, яка є ознакою гарної, тонкомолотої кави. Пінка виконує роль корка, яка робить аромат більш насиченим і яскравим, не ддає йому вивітритися.