Компанія Doppio Coffee, український виробник кави, пропонує послугу обсмажки кави по фіксованим цінам:
Обсмажування кави: 35 грн / 1 кг (мінімальне завантаження ростера – 10 кг).
Фасування кави: 5 грн / пачка (незалежно від обсягу).
Помел: 5 грн
Замовити зараз: +380977476564
Чому МИ?
✔ Розробляємо ідеальний профіль обсмажування кожного сорту для максимального розкриття смаку. Кожну партію зерна обсмажуємо чітко під Ваш профіль, відповідно до тестових зразків.
✔ Уся кава проходить через дестонер, тому жоден камінь не потрапить в кавомолку клієнта.
✔ Обсмажена кава абсолютно безпечна, адже ми дотримуємося всіх санітарно-епідеміологічних норм, наше виробництво сертифіковане.
✔ Надійно зберігаємо клієнтське зерно, упаковку і т. д. Ведемо прозорий облік: у будь-який момент Ви можете звірити залишки.
✔ Гарантуємо якість, своєчасність і чіткість виконання замовлень.
✔ Дотримуємося комерційної таємниці та не розкриваємо назви брендів, які обсмажують свою каву у нашому цеху.
✔ Постачальники бувають у нас на виробництві практично кожен день, тому Ваша сировина буде доїжджати до нас швидко і вчасно.
Працюємо на двох професійних турецьких 15-кілограмових ростерах:
❶ Дизельний ростер Roaster and Roaster із системою обсмаження гарячим повітрям (Hot air);
❷ Дизельний ростер Has Garanti.
Наше виробництво по обсмажуванню кави пріоритетом обирає для себе якість, тому ми ретельно відбираємо поставки зеленого зерна і здійснюємо контроль готової продукції. Також ми знаємо, наскільки важливою є стабільність смаку свіжообсмаженої кави, тому контролюємо чітке виконання профайлів обсмажування і перевіряємо зерно на всіх етапах.
Обсмажування кави — складний процес, який включає в себе обережне нагрівання зеленої кави, щоб перетворити основні речовини, що містяться в кожному зернятку (цукор, білки, кислоти і т. д.) в чудові аромати горіхів, шоколаду, фруктів, ягід і квітів. Ми дуже уважно ставимося до кожного сорту, щоб досягти оптимального поєднання цих характеристик.
КРОК 1:
Зелена кава завантажується в ростер. Як тільки внутрішня температура повітря досягає 158°, партію опускають в обертовий гарячий барабан, щоб почати процес обсмажування.
КРОК 2:
Перші 5 хвилин партія нагрівається до температури обсмажування. Цей етап потрібно виконувати досить швидко, щоб зберегти деяку внутрішню вологу, при цьому контролюючи, щоб зовнішня сторона зерен не підгоріла. Колір кави змінюється з зеленого на жовтий, а запах — зі свіжоскошеної трави на сіно.
КРОК 3:
Наступні 5 хвилин кава зазнає змін: розвивається смак і аромат. Колір змінюється з жовтого на світло-коричневий, а запах — із сіна на випічку.
КРОК 4:
Останні 2—5 хв. (у залежності від типу кави і ступеня обсмаження) розкривається повний аромат. Приблизно на 8-9 хвилині виникає «перша тріщина» — хлопок, коли кожен зерно розширюється під тиском вуглекислого газу і водяної пари, що утворюється в результаті хімічних реакцій всередині. У цей момент внутрішній тиск падає, газ виходить, в результаті чого в зернах ідеальна температура, тиск і вологість для розвитку аромату.
Цукор і амінокислоти у каві вступають в реакцію в швидкому темпі, створюючи остаточний смак. Смак кави, обсмаженого до ступеня «середнього обсмаження», виникає в результаті карамелізації і «реакції Майяра» — дуже схожої на аромати, що виникають при смаженні м'яса на грилі. У цей період кава набуває більш темного відтінку коричневого, а аромат горіховий, какао-подібний і солодовий характер.
У кожної кави є точна оптимальна температура і час обсмаження, виведені завдяки поєднанню інтуїції і експериментів зі сторони команди обсмажувальників. Наприклад, кава Ефіопія Yirgacheffe може бути обсмажена при 160° за 13:30, а кава Гондурас — при 158 ° за 14:00.
Кава, обсмажена вище 165°, вважається темної обсмажки. При цих температурах аромати і смаки, що розвиваються на початкових етапах, згоряють, і з'являються нові — тосту, димки і прянощів. Солодкий і кислий смак змінюється на гіркуватий.
Ми дуже відповідально ставимося до своєї справи, тому наше виробництво по обсмажуванню кави відповідає всім санітарно-епідеміологічним нормам для харчового виробництва і має всю дозвільну документацію як український виробник кави.