Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава Ефіопія Yirgacheffe Gr2 | Африка
Безкоштовна доставка при замовленні кави на суму від 2000 грн 🚛 📦
Безкоштовний помел перед фасуванням 🔸🔸
Профіль чашки: приємна лимонна кислинка, жасмин, оксамитова медова диня. Яскраво виражені чорнично-полуничні ноти та солодкий присмак іриски. Напій виходить із середнім тілом.
Ефіопська арабіка – одна з кращих у світі, а Єргачов — найкращий ефіопський сорт.
Оригінальна назва кави – "каффа" – походить від регіону на південному заході цієї країни, де, за легендою, кава була вперше виявлена в дикій природі. На відміну від практично будь-якої іншої країни, тут досі ростуть дикі кавові дерева! Тутешнє середовище ідеально підходить для вирощування чудової кави, без використання сільськогосподарських хімікатів і добрив. Арабіка Ефіопія Yirgacheffe така ж гаряча, як місцеве сонце, і різноманітна, як східноафриканські пейзажі.
У регіоні Сідамо знаходиться Yirgacheffe — невелике містечко, сусідні ферми якого вирощують неперевершену арабіку. Кава Ефіопія Yirgacheffe (Їргачов) зростає на висоті 1800–2200 метрів над рівнем моря в природній тіні більших дерев (пальми, банани, авокадо), що днем захищають ягоди від палючого сонця, а вночі дозволяють зберегти їх у теплі. Не дивлячись на сухий і спекотний клімат, свіже гірське повітря не дає кавовим зернам дозрівати занадто швидко, завдяки чому плоди максимально насичуються мінералами і вітамінами, щоб дати яскравий і насичений смак готовому напою. У цьому регіоні переважає метод мокрої обробки, що у свою чергу, наділяє каву підвищеною цитрусовою кислотністю, легким тілом, смаком солодких фруктів і нотами квітів.
Зверніть увагу, що ефіопська кава має досить невеликі зерна. Це зумовлюють особливості вирощування: в Ефіопії багато так званих родинних сортів – heirloom, майже всю каву вирощують дрібні фермери, а різноманітність дикої арабіки вражає. Це особливість регіону і ніяк не впливає на смак зерен в чашці. Навіть система класифікації ефіопської кави заснована не на розмірі зерна, а на дефектах та якості чашки: існує вісім грейдів, що визначаються за кількістю дефектів, виявлених у 300-грамовому зразку (від GR1 до Gr8).
Кава – хліб
Кава настільки глибоко вкоренилася в ефіопській культурі, що поширений тут крилатий вислів — "Буна Дабо нау" — буквально перекладається як "Кава — наш хліб". І це дійсно правда у всіх сенсах для жителів цієї території. Кава тут важлива настільки, що чайні сімейні церемонії тривають по 2–3 години. До слова, бути запрошеним на такий захід — знак поваги та дружби.
Обсмажування середнього рівня чудово розкриває характеристики складного і багатого зерна Ефіопія Єргачов. Також саме ця арабіка є у нас у світлому обсмажуванні, для любителів особливого смаку та яскравої кислинки альтернативи. Багатьох ефіопська арабіка приваблює делікатними, квітковими і чайними характеристиками. За смаком можна розпізнати солодкі сліди п'янких тюльпанів і гербер, іноді проскакують відтінки персиків, абрикосів і меду. Арабіка Ефіопія Yirgacheffe прекрасна, рекомендуємо Вам обов'язково спробувати цей сорт.
Також маємо цей сорт арабіки у дріп-пакетах.
Якщо потрібно помолоти зерна — не забудьте згадати про це в коментарі до замовлення.