Кількість
|
Вартість
|
||
|
Спешелті арабіка Гватемала El Progreso La Bella Villa Sarchi у зручному форматі – дріп пакетах. У смаку можна відчути барбарис, яблуко, журавлину, шипшину, молочний шоколад.
Маєток La Bella виробляє справді особливу каву завдяки знанням власника та оператора Теодоро Енгельгардта. Також супер важливу роль відіграє його розташування: зона тропічного клімату, оточена лісами, у серці Ла Сьєрра-де-лас-Мінас, у департаменті Ель-Прогресо. Finca La Bella була заснована в 1960 році сім'єю Енгельгардт. Теодоро почав брати участь приблизно в 1999 році і працював разом зі своїм батьком протягом 13 років. Пізніше Теодоро вирішив продовжити сімейну традицію як виробник кави в четвертому поколінні. Знання про плантації та вирощування кави зараз у родині Енгельгардтів у крові. Тео закріпився в Гватемалі як лідер не лише своєї громади, але й усієї гватемальської кави, працюючи в раді директорів Anacafé (Національна кавова асоціація Гватемали).
Teo обробляє каву з неймовірною відданістю якості чашок. Обробка зерен починається з 2-денної попередньої ферментації у вишні, що додає зерну приємну фруктову кислотність. Потім каву очищають від пульпи, видаляючи вишневу шкірку та слиз, а потім ферментують ще 18 годин під водою. Після завершення ферментації та очищення починається процес сушіння в теплицях, захищаючи зерна від прямого сонця та дозволяючи контролювати температуру та вологість. Потім каву доставляють до спеціально виготовленої механічної сушарки, де вона знаходиться, поки вміст вологи не досягне 12,5%-13%. У межах цього діапазону кава має достатньо внутрішнього тепла, щоб завершити висихання до ~11% під час відпочинку на складі.
Для виготовлення цих дріпів ми середньо обсмажили каву Гватемала El Progreso La Bella Villa Sarchi, змололи та зафасували у спеціальні дріп-пакети. Зовнішня упаковка є важливою умовою збереження свіжості кави. Звичайний поліетилен – пористий матеріал і пропускає кисень. Щоб запобігти газообміну, ми використовуємо багатошарову плівку з високими бар'єрними властивостями, яка запаюється в камері з азотним середовищем без доступу кисню. Справа в тому, що під впливом кисню відбувається окислення олій, що знаходяться у каві. В результаті вона набуває згірклих нот, а кава втрачає свої смакові якості. Тому важливо обмежити доступ кисню. Азот – інертний газ, який не вступає в реакцію з вуглеводнями кавових олій. Таким чином смак кави в дріп-пакетику зберігається тривалий період — від півроку та більше.
Також маємо цей сорт кави зафасований у зернах або мелений.