Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Гондураська кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Різноманітність — це те, чому гондураська кава особлива. Хоч країна і невелика, вона має шість окремих регіонів вирощування кави: Copan, Opalaca, Montecillos, Comayugua, El Paraiso, Agalta. Ці регіони охоплюють як низовини, так і високогір'я, що дозволяє сортувати каву Гондурасу за висотою, на якій вона була вирощена:

  • Strictly Gigh Grown: понад 4400 футів над рівнем моря
  • Високий ріст: 3900-4400 футів
  • Центральний стандарт: нижче 3900 футів

Кава з Гондурасу займає п'яту позицію в світі за обсягами виробництва. Ця країна — найбільший виробник кави в Центральній Америці та третій у Латинській Америці. При цьому ще пару десятиліть тому гондураська кава не йшла на експорт і вирощувалася в невеликих об'ємах. Торговці вперше привезли каву сюди у 18 столітті, її вирощували лише кілька фермерів, більшість з яких розташовувалися в невеликих містах на великих гірських висотах. Утім, за досить короткий час Гондурас перетворився на одного з найбільших експортерів кави і важливим гравцем на світовій кавовій арені. Розквіт кавового бізнесу був зумовлений багатьма чинниками, в тому числі збільшенням міжнародного попиту, державною підтримкою та демографічним зростанням.

У сімдесятих роках уряд Гондурасу заснував Гондурасский інститут кави, або Instituto Hondureño del Café (IHCAFE), некомерційний керівний орган, мета якого — розвиток місцевого виробництва кави, просування технічних удосконалень і надання кредитів. Також був створений Національний кавовий центр для аналізу якості кави перед експортом.

РОЗКВІТ SPECIALTY КАВИ

Із початку 21 століття в Гондурасі різко збільшилося виробництво specialty coffee в порівнянні з іншими країнами Центральної Америки. Родюча земля, сприятливі умови і відповідний мікроклімат роблять країну ідеальною для виробництва найрізноманітніших спешелті сортів. У 2016-2017 експорт спешелті кави виріс до 30%.

У рамках зусиль IHCAFE щодо підвищення популярності гондураської спешелті було виділено 6 регіонів-виробників кави, і вони провели свій перший Кубок передового досвіду в 2004 р. Останнім часом кава з Гондурасу б'є всі свої рекорди, наприклад, у 2019 шість видів гондураської кави набрали більше 90 балів на Cup of Excellence.

Кавова промисловість в Гондурасі знаходиться в руках 102 000 виробників. 90% з них є дрібними землевласниками і створюють близько мільйона робочих місць. За даними IHCAFE, кава — основний сільськогосподарський продукт Гондурасу для експорту, який додає більше 3% до ВВП країни і майже 30% до обороту сільського господарства.

На відміну від багатьох інших країн, які мають справу зі швидко старіючим населенням виробників, середній вік гондураських фермерів знижується і зараз становить ≈ 46 років, що на 10 років молодше, ніж це було раніше. Цей бізнес стає популярним сперед молоді, обростає новими традиціями, іноваціями та трендами.

  • Арабіка Бурунді Kibingo Intenso 200 г, кава в зернах 767 фото
    Новинка
    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Арабіка Бурунді Yandaro Honey 200 г, кава в зернах 767 фото
    Новинка
  • Indonesia Java Frinsa Manis 200 г кава в зернах indonesia_java фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Папуа Нова Гвінея Kindeng Mill 200 г кава в зернах papua фото
    для гурманів

    Кава натуральної або анаеробної обробки може не сподобатися поціновувачам класичного смаку, через незвичні ароматичні і смакові властивості. Ми особисто таку каву любимо і радимо, але маємо попереджати :)

    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Танзанія AA Sambewe 200 г кава в зернах 113 фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    Новинка
    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Бразилія Yellow Bourbon Sertão Farm 200 г кава в зернах bourbon фото
  • Кава Колумбія Tolima Especail 200 г кава в зернах Tolima Especial фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    Новинка
  • Колумбія Cauca Popayan Sugarcane Decaf (без кофеїну) 200 г кава в зернах decaf фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    Новинка
  • Гватемала Antigua SHB EP 200 г кава в зернах antigua фото
  • Індія Plantation AA 200 г кава в зернах plantation фото
    міцна

    Сорт гарно підійде поціновувачам міцної кави з гірчинкою. Якщо Ви не любите кислинку та готуєте каву з молоком - розгляньте цей сорт при виборі кави.

  • Кенія Narok 200 г кава в зернах 694 фото
    Новинка
    Premium
  • Коста-Ріка Tarrazu 200 г кава в зернах tarrazu фото
  • Ефіопія Yirgacheffe Gr2 200 г кава в зернах yirgacheffe фото
    Premium
  • Арабіка Колумбія Supremo Huila 200 г дрібний помел huila фото
  • Колумбія Santa Monica Jairo Arcila 200 г кава в зернах Santa Monica фото
    для гурманів

    Кава натуральної або анаеробної обробки може не сподобатися поціновувачам класичного смаку, через незвичні ароматичні і смакові властивості. Ми особисто таку каву любимо і радимо, але маємо попереджати :)

    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Кенія AA Kagumo 200 г кава в зернах 48 фото
    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

Вгору
,