Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кава була завезена до Папуа-Нової Гвінеї (ПНГ) наприкінці 19 століття і безпосередньо пов'язана з колоніальною історією країни. Вважається, що кава була вперше вирощена в Папуа-Новій Гвінеї Еммою Коу Форсайт: бізнес-леді та власницею плантації змішаного американського та самоанського походження. Емма створила великі плантації какао та кокосових горіхів в окрузі Кокопо в провінції Східна Нова Британія (ENBP). Цілком ймовірно, що на її великій плантації також була кава.
Сьогодні кава є основною галуззю промисловості Папуа-Нової Гвінеї, і зараз країна експортує близько 1 мільйона мішків кави щороку за участю понад 2,5 млн осіб (майже половина всього населення).
Земля в Папуа-Новій Гвінеї досі перебуває у традиційній власності, а невеличкі плантації (в середньому лише 2 га) управляються дрібними фермерами. Каву поєднують з іншими продуктами, щоб збільшити гумус ґрунту, родючість і тінь. Культури включають; подорожник, банани, ямс, солодку картоплю, капусту та інші традиційні продукти. Хоча вирощується багато інших продуктів, саме вирощування кави є для ферм основним джерелом доходу. Це робить каву важливою товарною культурою.
Сільське господарство ведеться за допомогою перевірених традиційних засобів, часто з використанням лише органічних замінників через дорожнечу синтетичних добрив. З 2013 року Служба стійкого управління Monpi (SMS) прагне отримати з цього користь, допомагаючи виробникам пройти сертифікацію.
Кавові ягоди для збирання врожаю збирають вибірково, вручну, виробники прагнуть збирати лише «повні темно-бордові вишні». Після збирання ягоди оцінюються, сортуються вручну та видаляються всі недозрілі/перестиглі або дефектні боби з якісного запасу. Після сортування кавову вишню відправляють на сушіння. Це буде або на підвішених "ліжках", або на брезенті, на землі, залежно від якості.