Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Костаріканська кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Кава з Коста-Ріки з'явилася в кінці XVIII століття. Це перша центральноамериканська країна, в якій була повністю розвинена кавова промисловість; до 1820-х років кава була основним с/г продуктом, маючи велике економічне значення для населення. Національне виробництво значно збільшилося після завершення будівництва головної дороги в Пунтаренас у 1846 р, що дозволило фермерам швидше й оперативніше доставляти каву на продаж.

Коста-Ріка — країна з найдовшими плантаціями кави в Південній Америці. Тут ідеальні умови для вирощування кавових зерен. Особливо цінується костаріканська кава вирощена в регіоні Тарразу (зростає без пестицидів і добрив, обробляється і збирається вручну). Плантаційна кава з Коста-Ріки володіє прекрасними смаковими якостями, пряним ароматом та ідеальною кислотністю.

У Коста-Ріці досить складна організація по вирощуванню плантаційної кави, хоча в країні всього 3,5 млн жителів. До речі, вирощувати на своїх садибах каву робуста тут суворо заборонено.

У 1933 році була створена національна кавова асоціація Icafe (Instituto del Café de Costa Rica) — неурядова організація, покликана сприяти сільськогосподарському та комерційному розвитку ринку кави. Костаріканська кава обкладається митом в 1,5%, що вносить вклад у бюджет Icafe в розмірі 7 млн ​​доларів, який використовується для наукових досліджень в галузі генетики та біології арабіки, патології рослин, аналізу грунту і води, нагляду за національною кавопромисловістю.

Коста-Ріка забезпечує менш 1% світового виробництва кави, але при цьому має надійну репутацію виробника хорошої якості. Кава з Коста-Ріка виділяється різноманітністю профілів, незважаючи на відносно невеликий географічний розмір країни. Окрім того, останнім часом виробники кави тут все більше цікавляться використанням селекції сортів у якості ще одного способу утвердитися на конкурентному ринку: SL-28 і Gesha стають все більш поширеними.

Одна з особливостей виробництва в Коста-Ріці полягає в тому, що кава тут вимірюється за обсягом, а не за вагою. На кожній фабриці є приймальний майданчик, де вишня привозиться і складається в металеві ящики, звані кахуелами, або «стволами». Двадцять кахуел дорівнюють приблизно одній фанезі (55,5 л), саме в цій давній мірі вимірювання написані квитанції виробника. Коли ягоди збираються стиглими, плоди більші й важчі, ніж якщо вони перезріли або недостиглі, а це значить, що для наповнення фанеги потрібно менше вишні, а загальна собівартість кави буде вище. Країна виробляє в середньому 1,8-2,2 мільйона фанег кави в рік.

  • Арабіка Бурунді Kibingo Intenso 200 г, кава в зернах 767 фото
    Новинка
    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Арабіка Бурунді Yandaro Honey 200 г, кава в зернах 767 фото
    Новинка
  • Indonesia Java Frinsa Manis 200 г кава в зернах indonesia_java фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Папуа Нова Гвінея Kindeng Mill 200 г кава в зернах papua фото
    для гурманів

    Кава натуральної або анаеробної обробки може не сподобатися поціновувачам класичного смаку, через незвичні ароматичні і смакові властивості. Ми особисто таку каву любимо і радимо, але маємо попереджати :)

    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Танзанія AA Sambewe 200 г кава в зернах 113 фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    Новинка
    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Бразилія Yellow Bourbon Sertão Farm 200 г кава в зернах bourbon фото
  • Кава Колумбія Tolima Especail 200 г кава в зернах Tolima Especial фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    Новинка
  • Колумбія Cauca Popayan Sugarcane Decaf (без кофеїну) 200 г кава в зернах decaf фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    Новинка
  • Гватемала Antigua SHB EP 200 г кава в зернах antigua фото
  • Індія Plantation AA 200 г кава в зернах plantation фото
    міцна

    Сорт гарно підійде поціновувачам міцної кави з гірчинкою. Якщо Ви не любите кислинку та готуєте каву з молоком - розгляньте цей сорт при виборі кави.

  • Кенія Narok 200 г кава в зернах 694 фото
    Новинка
    Premium
  • Коста-Ріка Tarrazu 200 г кава в зернах tarrazu фото
  • Ефіопія Yirgacheffe Gr2 200 г кава в зернах yirgacheffe фото
    Premium
  • Арабіка Колумбія Supremo Huila 200 г дрібний помел huila фото
  • Колумбія Santa Monica Jairo Arcila 200 г кава в зернах Santa Monica фото
    для гурманів

    Кава натуральної або анаеробної обробки може не сподобатися поціновувачам класичного смаку, через незвичні ароматичні і смакові властивості. Ми особисто таку каву любимо і радимо, але маємо попереджати :)

    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Кенія AA Kagumo 200 г кава в зернах 48 фото
    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

Вгору
,