Порівняння
Додайте товари для порівняння
Бажання
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Гватемальська кава

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше за назвою
Відображення:

Гватемальці кажуть, що гватемальська кава краща в світі :)

Плантації кави можна знайти в кожному куточку цієї країни, її вирощують у восьми різних районах: Antigua, Acatenango, Valley, Huehuetenango, Coban, Nueva Oriente, Fraijanes, Plateau, Atitlan, San Marcos.

В регіоні Антигуа виробляється найвідоміша кава з Гватемали, тут майже ідеальні умови вирощування: вулканічний ґрунт з низькою вологістю і високим вмістом азоту, багато сонця, прохолодні ночі (щоб зерна дозрівали повільно і розвивали солодший смак). Антигуа оточена трьома вулканами, у тому числі одним із трьох  діючих вулканів країни, Фуего. Тобто ґрунт тут максимально родючий, чудовий для кавових дерев.

Уеуетенанго є регіоном з найвищим зростанням, де немає активної вулканічної активності, що відрізняє його від інших семи регіонів Гватемали. Вирощена тут кава часто обробляється на невеликих фермах, це означає увагу до деталей і надзвичайно насичену чашку з нотками апельсина, молочного шоколаду та клена.

Сан-Маркос є найтеплішим і найбільш вологим регіоном вирощування, відомий як  «місце, де прокидаються вулкани» (тут ви знайдете найвищий вулкан Центральної Америки, Тажумулько). Сезон дощів триває з квітня по листопад, що призводить до швидкого дозрівання зерен. У поєднанні з багатим вулканічним ґрунтом кава Сан-Маркосу має тенденцію бути дуже кислою. Волога обробка зменшує кислотність і робить зерна солодшими.

Географічно різноманітна країна, не дивно, що Гватемала виробляє одні з найкращих фірмових сортів кави у світі.

Плантації кави були основою економічного розвитку Гватемали понад 100 років, на сьогоднішній день тут налічується близько 75 000 кавових ферм і дрібних виробників. У вирощуванні кави на плантаціях зайнято до 1/3 всього населення. Знавці обирають плантаційну арабіку з її пряним і повним смаком, особливо каву з району Antigua, де грунт насичується азотом від вивержень вулканів.

Кава з Гватемали має неповторні пряні нотки і низьку кислотність. Також варто додати, що кава з Гватемали містить відносно багато кофеїну, як для арабіки. Можливо саме по цій причині Вам приглянеться ця унікальна та бадьора гватемальська кава.

  • Арабіка Бурунді Kibingo Intenso 200 г, кава в зернах 767 фото
    Новинка
    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Арабіка Бурунді Yandaro Honey 200 г, кава в зернах 767 фото
    Новинка
  • Indonesia Java Frinsa Manis 200 г кава в зернах indonesia_java фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Папуа Нова Гвінея Kindeng Mill 200 г кава в зернах papua фото
    для гурманів

    Кава натуральної або анаеробної обробки може не сподобатися поціновувачам класичного смаку, через незвичні ароматичні і смакові властивості. Ми особисто таку каву любимо і радимо, але маємо попереджати :)

    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Танзанія AA Sambewe 200 г кава в зернах 113 фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    Новинка
    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Бразилія Yellow Bourbon Sertão Farm 200 г кава в зернах bourbon фото
  • Кава Колумбія Tolima Especail 200 г кава в зернах Tolima Especial фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    Новинка
  • Колумбія Cauca Popayan Sugarcane Decaf (без кофеїну) 200 г кава в зернах decaf фото
    скарб

    Дуже високе співвідношення ціни та якості. Та наша щира рекомендація! 

    Новинка
  • Гватемала Antigua SHB EP 200 г кава в зернах antigua фото
  • Індія Plantation AA 200 г кава в зернах plantation фото
    міцна

    Сорт гарно підійде поціновувачам міцної кави з гірчинкою. Якщо Ви не любите кислинку та готуєте каву з молоком - розгляньте цей сорт при виборі кави.

  • Кенія Narok 200 г кава в зернах 694 фото
    Новинка
    Premium
  • Коста-Ріка Tarrazu 200 г кава в зернах tarrazu фото
  • Ефіопія Yirgacheffe Gr2 200 г кава в зернах yirgacheffe фото
    Premium
  • Арабіка Колумбія Supremo Huila 200 г дрібний помел huila фото
  • Колумбія Santa Monica Jairo Arcila 200 г кава в зернах Santa Monica фото
    для гурманів

    Кава натуральної або анаеробної обробки може не сподобатися поціновувачам класичного смаку, через незвичні ароматичні і смакові властивості. Ми особисто таку каву любимо і радимо, але маємо попереджати :)

    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

  • Кенія AA Kagumo 200 г кава в зернах 48 фото
    specialty

    SPECIALTY COFFEE — це арабіка з оцінкою чашки SCA 80+ і походженням, яке можна простежити (має надходити з певного району зі своєю індивідуальністю). Спеціальна кава, як правило, пропонує поєднання складних смаків (кислотність, гіркота, солодкість і т. д.) та широкий спектр ароматів (фруктовий, вишуканий, пряний і т. д.).

Вгору
,