Кава від DOPPIO UA – це завжди свіжі зерна. Ми щодня обсмажуємо каву невеликими партіями, наша продукція ніколи не старша за чотири тижні на момент відправки. Чому так? Чому свіжість кави для нас на першому місці, якщо кава має строк придатності 12 місяців? Пояснюємо :)

Якщо ви пили еспресо, приготоване саме зі свіжих зерен, розумієте, що відчуття від нього неперевершені. Часто дорогі люксові бренди кави лежать на складах тижнями або місяцями в очікуванні покупця. Звісно, у цьому немає нічого дивного, оскільки термін придатності кави становить рік. Але смак... Свіжі кавові зерна завжди значно смачніші! 

Все, що у любителів кави асоціюється із заварюванням смачної чашки кави – індивідуальний смак та насичений оригінальний аромат – починається з довгого шляху від плантації до обжарювального цеху. Кавові зерна піддаються сильному нагріванню у ростері. Складний склад мінералів зелених бобів – вуглеводи, амінокислоти, білки, ліпіди, вода та кофеїн – зливаються разом у хімічних реакціях. Зелені кавові зерна містять лише потенціал, саме процес обсмажування створює вибух смаку з ароматами. Тобто з хорошого зеленого зерна можна отримати як чудову каву, так і несмачну, все залежить від майстерності обсмажувальника. Звичайно, з посереднього зерна не зробиш чогось особливого, але навіть найдешевший і найпростіший сорт кави можна обсмажити гідно, розкрити його.

Під час обсмаження всередині зерен відбуваються значні фізичні та хімічні зміни. Зерно стає більшим і зменшується у вазі через втрату вологи та органічних частин, при цьому виділяється вуглекислий газ. У момент обсмажки починається дегазація кави, яка потім триває ще декілька днів. У перший тиждень кава змінюється щодня, ми не назвали би це старінням, це швидше заспокоєння 🧘🏻‍♀️. На цьому дуже важливому етапі каву лишають у спокої, щоб вуглекислий газ, який робить каву менш ароматною, вивітрився. Загалом, кавові зерна можна пити вже через день після обсмажування, але ідеальний час для помелу та використання кавових зерен – через тиждень після обсмажування і протягом місяця. Ми зберігаємо каву в спеціальних контейнерах після обсмажування, де вона «дихає» і чекає на фасування перед відправкою.

Кава, яка надходить до кавових компаній, завжди має вік кілька місяців (не менше 4-х) після збирання врожаю, а іноді може досягати трьох років. Це не завжди велика проблема. Насправді, у випадку кави, отриманої, наприклад, методами заварювання, свіжість є великою перевагою, і найкраща кава буде та, яка зібрана в поточному році (визначається як «поточний урожай»), у той час як кава, яка зберігалася довше («past crop») цілком підходить для екстракції еспресо. У нас кава завжди останього доступного врожаю, якщо і з'являється past crop – ми вказуємо про це в описі. 

Щоб задовольнити попит покупців, ми поставляємо каву з різних куточків світу. Ви можете вибирати з широкого асортименту: маємо популярні кавові суміші (арабіка + робуста), бленди арабіки, моносорти арабіки, кава спешелті сегменту, кава без кофеїну, кава вакуумована і в дріпах. Все це є в невеликих упаковках або у великих кількостях (опт). Наша свіжообсмажена кава найвищої якості підійде для приготування ароматних напоїв вдома або офісі, в домашній чи професійній кавомашині, а також для запарювання в чашці чи заварювання в турці. 

Ми належним чином упаковуємо свою продукцію, щоб зменшити вплив повітря, щоб аромати не розсіювалися швидко. У наших пакетах для кави є дегазаційний клапан, завдяки якому CO₂ може виходити з пакета, а аромати лишатися. У той же час, цей клапан гарантує, що кисень не потрапить назад у кавовий пакет. В результаті кавове зерно не втрачає свого смаку до того, як потрапить до вас.

Оскільки свіжообсмажені зерна можуть легко втратити свою свіжість, важливо також правильно їх зберігати після купівлі. Є фактори, які слід враховувати, коли ви приносите каву додому. Зберігайте дорогоцінну покупку в темному, сухому місці, щоб уникнути впливу вологи та сонця. Тримайте упаковку щільно закритою, щоб захистити каву від повітря, наприклад, у герметичній банці або оригінальному нашому пакеті, який має zip-застібку. 

Завдяки нашому багаторічному досвіду в обсмажуванні, ваша чашка кави завжди буде викликати задоволену посмішку! Ми рекомендуємо купувати каву у вигляді свіжих зерен і молоти їх безпосередньо перед приготуванням, щоб отримати найкращий кавовий досвід. Так помел не окислюватиметься, а смак залишиться незмінним і чудовим! Але, якщо у Вас немає кавомолки, ми пропонуємо змолоти каву перед фасуванням, це мінімілізує втрату смакових якостей, наскільки це можливо.

Якщо ви замовляєте у нас каву в будні дні до 16:00 – свіжообсмажена кава буде зафасована і надіслана вам того ж дня. Приємного кавування!