Вибрати кавову машину для кав'ярні і кавомолку до неї – просто, якщо знаєш, на що дивитися в першу чергу ;) Допоможемо розібратися!

Багатьох гостей кав'ярень легко можна назвати гурманами: вони чудово розбираються в смаках і ароматах кавових напоїв. Тому для свого закладу варто обирати дійсно якісну техніку. Еспресо-машина є центральним елементом і інвестицією для кав'ярні. Кава, зварена на старій моделі або на дешевій кавомашині, однозначно, буде гіршою, і ваші конкуренти можуть вас перемогти тільки на обладнанні.

ВИБРАТИ КАВОМАШИНУ

Кращий варіант – мультибойлерная кавоварка. А трьохпостова мультибойлерна – взагалі фантастика. Рекомендуємо саме на 3 пости, якщо дозволяє місце і фінанси. Такі машини, крім того, що суперфункціональні, ще й виглядають більш цікаво, викликають інтерес (якщо основний ваш товар – кава, обладнання має бути саме таким).

Мультибойлерні кавові машини – це нові моделі. Вони добре виварюють каву, та й термін експлуатації їх буде довшим: рідше доведеться займатися профілактикою, дрібним ремонтом і реставрацією. Кожна група у них має свій бойлер: можна підібрати оптимальні температури для заварювання різних кавових зерен, щоб максимально розкрити їх потенціал. Це, наприклад, DALLA CORTE DC PRO, La Cimbali M39 GT, Astoria Plus 4 You.

Вибираючи кавоварку, неодмінно поцікавтеся, скільки енергії вона споживає. Якщо є можливість заздалегідь закласти електричну проводку, подбайте про окрему лінію: будь-яка кавоварка використовує досить багато електрики, якщо це не передбачено – будуть вибивати пробки, виникати проблеми.

Крім важливості технічних характеристик, велике значення має візуальна частина. Відвідувачі кав'ярень починають любити вас саме очима, тому вибирайте стильні кавомашини (не обов'язково яскравих кольорів, це не завжди ознака краси). Вибирайте таку, щоб вписалася в ваш інтер'єр. У нас, наприклад, є оригінального дизайну Elektra Compact T3, завжди безпрограшний лот – мінімалістична та універсальна La Spaziale S9, модерновий фюжн – різнокольорові Nuova Simonelli Aurelia.

Скажемо банальну річ, але не всі про це пам'ятають: важливо перевірити габарити (довжину, ширину і висоту), переконатися, що машинка стане у вашу стійку. Деякі моделі бувають ширше або вище стандарту, ви можете обрати красиву і функціональну, а в підсумку апарат просто не поміститься, неприємно.

ВИБРАТИ КАВОМОЛКУ

Ми не радимо зупиняти свій вибір на бункерній кавомолці для кав'ярні, тому що це «минуле століття»: складно налаштувати ступінь подрібнення, кава застоюється, втрачає смако-ароматичні якості. Інша справа – електронні моделі. Наш лідер – Fiorenzato F64. Є дешевші, але за роки роботи ми протестували їх багато і вибрали саме цю. Ціна Fiorenzato F64 в районі 450-500 євро, але вона повністю виправдовує свою вартість, служить довго і надійно. У ній можна суперчітко виставити помел, відповідно, готовий продукт буде ідеально класним і смачним.

У вас є як мінімум 2 шляхи, як поставити обладнання в свою кав'ярню:

  1. купити комплект;
  2. взяти в оренду.

Як правило компанії пропонують два типи оренди:

  1. Безпосередньо оплата оренди щомісяця.
  2. Безкоштовна оренда обладнання, з умовою покупки певної кількості кави на місяць. 

Якщо ви вирішили брати техніку в оренду, проаналізуйте ринок, пропозиції, не беріть першу-ліпшу кавову машину для кав'ярні або найдорожчу. Приділіть цьому питанню достатньо уваги.