Портативні, компактні та прості у використанні дріп пакети для приготування крапельної кави сьогодні знайомі не кожному, для багатьох вони є новинкою (навіть кавовою диковинкою). При цьому винайдені вони були в Японії ще в далеких 1990-х роках, але у нас отримали популярність тільки зараз. Обсмажувальники, які хочуть розширити свою клієнтську базу та запропонувати споживачам максимально зручний спосіб пити каву, все частіше вводять у свій асортимент дріп-пакети, у тому числі компанія Doppio Coffee.

Coffee Drip Bag – це невеличкі пакетики з меленою кавою, які можна підвішувати над чашками. Їхня привабливість полягає в простоті використання: вони відмінно підходять для приготування кави на ходу, в офісі, на відпочинку, потрібні тільки окріп і чашка. Це не розчинна кава в пакетиках! Це високоякісні свіжозмелені кавові зерна. Кожен дріп-пакет попередньо порційований, ретельно подрібнений та запечатаний азотом для збереження свіжості.

Як приготувати?

Відкрийте пачку, дістаньте фільтр-пакет, розкрийте верхню частину і потрусіть, щоб кава вирівнялася всередині. Потім помістіть ручки на краї чашки і повільно влийте гарячу воду на каву.

Спочатку налийте трохи води (приблизно 20-24 мл) та залиште на 30 секунд. Ви побачите, як кавова гуща повільно розширюється і піднімається вгору (це «цвітіння» кави, яке, по суті, є вуглекислим газом, що залишає каву), що забезпечує більш рівномірну екстракцію, дозволяючи воді належним чином витягувати аромати, які ми всі так любимо. Через 30 секунд обережно додайте воду (приблизно ще 130-150 мл). Як тільки вся вода витече з мішка, ви можете підняти «вуха» фільтра вгору, щоб вийшла невелика ручка, і викинути мішок.

Цікаво, що хоч більшість кавових експертів рекомендують дріп каву заварювати у високій чашці, ми радимо для Coffee Drip Bag використовувати більш коротку чашку, щоб мелена кава була повністю занурена у воду, а не зависала над нею. Так напій виходить більш насиченим. Ми перевірили обидва методи та виявили, що заварювання протягом приблизно 5 хвилин у низькій чашці дає напій з більш важким тілом та насиченішим відчуттям у роті. Проведіть кілька експериментів самостійно та знайдіть ідеальний варіант і час заварювання, який відповідає вашому смаку. Адже хореографію вашої кави визначаєте ви 😉

Пам'ятайте, що чим довше ви заварюєте каву – тим більше екстрагуєте, а отже тим  більшу гірчинку матиме напій. Ми не рекомендуємо надмірно екстрагувати арабіку, тому що вона втратить деякі тонкі, особливі смакові нотки!

Тенденції

У 2019 році Економічний університет у Катовіце (Польща) провів дослідження на тему міжнародних тенденцій ринку кави. Головний висновок: споживачі очікують від кавових продуктів легкої доступності, швидкості та простоти приготування. Тобто зростає попит на «зручні» варіанти кави, які можна вживати на ходу. При цьому споживачі відмовляються йти на компроміс щодо якості, віддаючи перевагу каві вищої якості за дешеві розчинні альтернативи. Незважаючи на економічні наслідки Covid-19, любителі кави не виявляють жодних ознак зниження якості кави, яку вони купують.

Також у серпні 2020 року опитування, проведене Caravela Coffee, показало, що у важкі часи люди будуть скорочувати більші покупки, такі як автомобілі та дизайнерський одяг, але менш ймовірно, що вони відмовляться від доступних предметів розкоші, які пропонують миттєве задоволення, таких як фірмова кава.

Дріп кава  відповідає цим тенденціям. Більше того, одноразовий процес заварювання в автоматичному режимі відповідає новим правилам гігієни та мінімізації контактів, він також підходить для активного способу життя сучасних споживачів кави.